Gijs Mooren (Leunen) glipt langs de EWC'ers Koen Stevens (links) en captain Marijn Arts.
Gijs Mooren (Leunen) glipt langs de EWC'ers Koen Stevens (links) en captain Marijn Arts. Foto: Lotte Kamphuis

Weer dik verlies Leunen

EWC'46-Leunen 4-0 (2-0).

Doelpunten: 30. Koen Stevens 1-0; 44. Matthijs Theeuwen 2-0; 57. Koen Stevens 3-0; 83. Mimoun Akrom 4-0. Scheidsrechter: Vereijken (Stiphout). Toeschouwers: 125. Gele kaart: Raico van Elsen (EWC'46) en Gijs Mooren (Leunen).

Leunen: Timo Litjens; Reintjes (46. Manders), Beelen, Thomas Litjens en De Kok (75. Linke); Mooren, Loenen en Gielens; Van de Winkel, Tastan (46. Vullings) en Jacobs.

Door Henk Willemssen

WELL | Ook het tweede optreden onder de nieuwe trainer Vincent van Sambeek eindige in een dikke nederlaag. Na de 0-5 tegen Ysselsteyn ging de flink gewijzigde Leunse ploeg in Well kansloos met 4-0 onderuit in de vierde klasse F.

Van Sambeek, de tussentijds opvolger van Paul Cuppen, is zoekende naar de juiste formatie. De basisopstelling van een week eerder tegen Ysselsteyn was op liefst vijf plaatsen gewijzigd. Tevens stonden enkele spelers op een andere positie.

Het is voor geen enkele trainer makkelijk om midden in het seizoen in te stappen. "Dit had eigenlijk een oefenduel moeten zijn", vond Van Sambeek. Hij besefte dat hij lopende de competitie moeilijk volop aan het experimenteren kan slaan. Want Leunen heeft de punten onderin dringend nodig om aan degradatie te ontsnappen. Bram Smedts, een vaste waarde op het middenveld, werd gepasseerd omdat hij in de voorbije week niet had getraind. Zoals ook Brecht Claessens, een van de dragende krachten, op het tweede plan is beland. "Daar houd ik aan vast. Niet trainen is niet spelen", verklaarde Van Sambeek, die ondanks het verlies toch lichtpuntjes zag. Spits Gijs Mooren speelde op het middenveld, evenals verdediger Tim Gielens. "Gijs komt zo veel meer aan voetballen toe. Hij deed het goed evenals Tim."

Na de pauze verscheen met Bart Manders, na Tim Gielens en Sjoerd van de Winkel, al de derde A-junior binnen de lijnen. "In de tweede helft heb ik positieve dingen gezien", hield trainer Van Sambeek hoop. "Nee, vastigheid is er nu niet. Maar dat komt wel. We moeten vertrouwen hebben. De punten komen straks ook wel. Daar ben ik van overtuigd." EWC'46 drukte de oranje-witten vanaf het beginsignaal in het defensief. Een halfuur lang wist Leunen op het redelijk bespeelbare veld stand te houden. Totdat Koen Stevens (ex-Venray) een vrije trap vanaf achttien meter in de kruising knalde: 1-0. De thuisploeg mocht in de eerste helft liefst tien hoekschoppen nemen. Leunen kon er aanvallend weinig tegenover stellen. Toch kregen de bezoekers vlak voor rust plotseling een grote kans. Uit een steekbal van Gijs Mooren verscheen Sjoerd van de Winkel vrij voor het doel. De jonge aanvaller was niet koelbloedig en schoot tegen doelman Nickie Theeuwen aan. Vlak daarna trof Matthijs Theeuwen met een afstandschot doel: 2-0. Ook na de pauze kon Leunenweinig afdwingen. EWC'46 was voetballend beduidend sterker. Koen Stevens besliste binnen het uur de ongelijke strijd: 3-0. Daarna nam de Wellse ploeg gas terug en kon Leunen soms uitbreken. De opgekomen rechtsback Bart Manders werd gevloerd binnen de zestien maar arbiter Vereijken zag er geen penalty in. Even later gaf Stefan Jacobs vanaf links een hoge voorzet. Invallerspits Willem Vullings kopte op de lat. In de slotfase werd het nog 4-0 door een uithaal van Mimoun Akrom.