Op maandag 27 februari trekt de grote optocht weer door de straten van Venray.
Op maandag 27 februari trekt de grote optocht weer door de straten van Venray. Archieffoto Peel en Maas

Andere route grote optocht

Venray | De route van de grote optocht in Venray is gewijzigd in vergelijking met voorgaande jaren. De stoet prinsenwagens, praalwagens, groepen en eenlingen trekt dit jaar op maandag 27 februari door de straten van Venray.

In de nieuwe route gaat de optocht dit jaar vanaf de Poststraat rechtdoor het Henseniusplein op in plaats van linksaf te slaan naar de Patersstraat. Vanaf het Henseniusplein gaat de optocht verder over het Schouwburgplein en eindigt uiteindelijk op de Kempweg. De ontbinding is eveneens op de Kempweg, waarbij de deelnemers via het Gouden Leeuwplein de route zullen verlaten. De prijsuitreiking vindt net als in voorgaande jaren plaats op de Grote Markt. De optocht in Venray is door de jaren heen uitgegroeid tot een evenement met ruim 2000 deelnemers en 20.000 toeschouwers. Veiligheid staat bij de organisatie hoog in het vaandel. "Door de route te wijzigen wordt er een veiligere optocht gecreëerd en ontstaat er een prettigere route voor zowel het publiek als de deelnemers", zegt pr-man Stefan Daemen van vastelaovesvereniging De Piëlhaas over de wijziging van de route.

Inschrijven voor de optocht kan tot en met 20 februari. Net als vorig jaar is er dit jaar maar één inschrijfdag: op zondag 19 februari van 11.30 tot 13.00 uur bij Gastrobar Tof in Venray. Deelnemers kunnen zich op deze dag zelf inschrijven, middels een laptop die gereed staat. Daarnaast kan men zich tot en met 20 februari digitaal inschrijven via www.pielhaas.nl.