Afbeelding

Cultuureducatie

Venray | Cultuureducatie een vaste plek geven in het onderwijs naast de vakken als taal en rekenen. Dat is de inzet van het vervolg van het programma Cultuureducatie met Kwaliteit in Limburg.

De provincie, het Ministerie van OCW en gemeenten in Limburg maken dit mogelijk met een bijdrage van ruim 5 miljoen euro. In de komende periode 2017 tot en met 2020 komt er, naast de borging van cultuureducatie in het basisonderwijs, een sterke focus op de verbinding van culturele instellingen met basis scholen.

De Venrayse gedeputeerde Hans Teunissen van Onderwijs: "Cultuureducatie spreekt andere vaak nieuwe talenten aan. Kinderen kunnen daardoor verbanden leggen met andere vakken. We zetten met het programma Cultuureducatie met Kwaliteit in op enerzijds het borgen van de plek van cultuureducatie in het curriculum van de basisschool, anderzijds het leggen van verbindingen met het naschoolse culturele aanbod. Zo maken we in Limburg een keten van talentontwikkeling mogelijk vanaf de bron, de basisschool. De lokale, regionale en provinciale culturele infrastructuur speelt hier een belangrijke rol bij."

De provincie Limburg tekende vorig jaar al met Venlo, Heerlen, Maastricht, Sittard-Geleen, Roermond en Weert een intentieverklaring rondom de verdeling van de gelden voor dit doel. Om alle kennis uit de verschillende regio's over cultuureducatie te delen start de provincie Limburg op 7 maart met het Platform Cultuureducatie Limburg.


Roek van Verdienste

Blitterswijck | De Roek van Verdienste van CV De Ruuk is zaterdag tijdens de Blitterswijckse revue toegekend aan Jan Willem Franssen.

De Roek van Verdienste is bedoeld voor mensen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de carnaval in het dorp, voor de dorpsgemeenschap, het verenigingsleven. Franssen heeft onder andere het volgende betekend voor Blitterswijck: prins in 1994, lid van de raad van elf van De Ruuk van 1995 t/m 1999, voorzitter van De Ruuk van 2003 t/m 2012, lid van de werkgroep dorpsontwikkelingsplan Blitterswijck, voetballer, leider en grensrechter van BVV'27, lid van de sponsorcommissie van BVV'27, kantinevrijwilliger van BVV'27, lid van het St. Antonius Abt Gilde, bestuurslid van gemeenschapshuis Blitterswijck en lid van projectgroep Multi Functioneel Gemeenschapshuis.

Jan Willem Franssen houdt samen met prins Roel I een receptie op zaterdag 25 februari om 20.11 uur in gemeenschapshuis in Blitterswijck.


Imke Versteegen tweede in Wijchen

Wijchen | Tijdens het danstoernooi van De Mountain Dancers in Wijchen is danseres Imke Versteegen uit Merselo in de prijzen gevallen.

Imke behaalde een tweede plaats in de solo hoofdklasse eredivisie met 271 punten. De marsgroep Explosion, bestaande uit zestien meiden, behaalden een eerste plaats. Gardegroep Sensation sloot de dag af met een vierde plek. Imke is lid van DV Euphoria uit de Rips en wordt getraind door Jolanda Poels. De Merselose danseres is daarnaast trainster van een solo van negen jaar en ze traint een gardegroep in de junioren categorie.

Afbeelding