Welkom voor vluchtelingen

Venray | Prins Jonas van carnavalsvereniging D'n Hazekeutel en zijn adjudanten Bilal en Ruben zorgden vrijdagavond voor een energieke start van de ontmoetingsbijeenkomst tussen vluchtelingen met een verblijfsvergunning en andere Venraynaren.

Zij zetten een polonaise in op carnavalsmuziek nadat burgemeester Hans Gilissen de bijeenkomst officieel had geopend. De burgemeester sprak tijdens deze opening ook Arabisch. Ruim 175 inwoners van Venray namen deel aan deze happening in het wijkcentrum van Brukske. De verhouding vluchtelingen en andere inwoners van Venray was ongeveer fiftyfifty. De Werkgroep Vluchtelingen Welkom in Venray organiseerde deze ontmoeting om de aanwezigen kennis te laten maken met elkaar. Er waren Syrische en Eritrese hapjes en Nederlandse soep. Syrische muzikanten en een Nederlandse zanger wisselden elkaar af op het podium. Er werd veelvuldig gedanst door Eritrese en Syrische bezoekers. Het belang van deze ontmoeting werd onderstreept door de aanwezigheid van alle leden van B&W, de imam van de Turkse moskee, de dominee en de deken. De meeste vluchtelingen met een verblijfsvergunning volgen momenteel een inburgeringcursus, een aantal heeft een taalmaatje waarmee ze Nederlands in het dagelijks leven oefenen en de omgeving verkennen. Aan meer taalmaatjes is nog steeds behoefte. Dat sommigen al goed op de hoogte zijn van de Limburgse gebruiken bleek bij de afsluiting van de bijeenkomst toen onder aanvoering van Omran uit Damascus het Limburgs volkslied werd gezongen. Op vrijdag 7 april vindt de volgende ontmoetingsbijeenkomst plaats.


Dekkers bij beste drie

Wanssum | Dekkers Tweewielers behoort tot de top 3 van beste tweewielerwinkels in Nederland.

Afgelopen najaar werd de verkiezing van tweewielerwinkel van het jaar uitgeschreven. Dekkers Tweewielers uit Wanssum ontving maar liefst 1054 stemmen en schaarde zich daarmee in de top drie van meeste stemmen. Bovendien kreeg het bedrijf van al deze stemmers gemiddeld een 9,0. Rob Dekkers toonde zich zeer content. "Dit bevestigt dat we met ons bedrijf goed bezig zijn", aldus de trotse ondernemer. Beoordeeld werd onder meer op klantvriendelijkheid, prijs-kwaliteitverhouding, assortiment en kennis van de medewerkers.