Afbeelding
Foto: Christ van den Munckhof

Vijf jaar DTP Brandbeveiliging

Venray | Deze maand is het vijf jaar geleden dat Twan Vullings zijn eigen bedrijf startte. Thuis in zijn koude garage ging Twan zich richten op brandbeveiliging en BHV-diensten. Waar hij dacht aan vijf vierkante meter voldoende te hebben, kwam hij al snel bedrogen uit. Hij maakte een voortvarende start en werd bovendien starter van het kwartaal.

"Ik moest al vrij snel een stuk van 44 m2 aanbouwen en dacht daarmee ook klaar voor de toekomst te zijn. Maar inmiddels zit ik sinds afgelopen zomer in een eigen pand op Keizersveld", vertelt een trotse ondernemer. Op Keizersveld kan hij nu ook zijn materialen opslaan. "Ik had nog een aantal zaken in Ysselsteyn opgeslagen, maar dat was verre van handig. Nu werk ik vanuit een centraal punt, waar we ook de klanten goed kunnen ontvangen."

Twan Vullings heeft een brede klantenkring in Venray en de regio. "Veel kleinere bedrijven, waaronder ook de uitgever van Peel en Maas, maar tevens een aantal grote partijen zoals Toverland, Evenementenhal, Edco en H&G." Daar zorgt Twan voor alles op het gebied van brandbeveiliging en -preventie. "Jaarlijks brandblusmiddelen keuren, kijken of de vluchtwegen goed zijn aangegeven en de keuring op de noodverlichting, een indelingsplan maken waar alle blussers en slangen hangen. Kortom, alle werkzaamheden om de werkplek veiliger te maken."

Daarnaast verzorgt DTP Brandbeveiliging ook BHV-trainingen. "Dat kan bij een bedrijf op locatie, maar vaak combineer ik de opleidingen van meerdere bedrijven samen zodat de mensen ook eens kunnen zien hoe collegabedrijven omgaan met brandbeveiliging." Sinds januari heeft DTP Brandbeveiliging ook het importeurschap van brandblussers. "Onze brandblussers komen nu rechtstreeks vanaf de fabriek in Duitsland", glimlacht Twan trots. Voor Twan is het belangrijk dat zijn service op peil blijft. "In vijf jaar tijd ben ik steeds professioneler gaan werken en heb ik partners rondom mij hen gevonden waar ik dat samen mee kan doen."

En over vijf jaar? "Momenteel zijn we nog een aantal werkzaamheden aan het automatiseren. Minder administratieve rompslomp en meer aandacht voor de klanten. Ik sluit dan ook niet uit dat ik dit jaar mijn eerste medewerker in dienst ga nemen. De basis voor een gezonde groei hebben we de afgelopen vijf jaar neergelegd."