ActiveRooy verder in problemen

Havoc-ActiveRooy 3-1. Setstanden: 25-13, 25-13, 19-25 en 25-12.

Haps | In de tweede divisie D leden de volleybalsters van ActiveRooy zaterdag een uitnederlaag tegen Havoc: 3-1. In Haps konden de gasten alleen in de derde set overtuigen. Die ging dan ook naar de Venrayse volleybalsters. In de overige drie sets was het spel van ActiveRooy, zonder de geblesseerde Sil Duijkers, onder de maat. Enige lichtpuntje was het spel van invalster Maud van de Ven, speelster van dames 3, die twee sets uitstekend speelde. "Het was niet best", verzuchtte speelster Susan van der Putten na afloop. "Havoc speelde uitstekend en met name verdedigend heel sterk. Juist in dat opzicht waren we niet best op dreef. Daarnaast konden we te weinig servicedruk uitoefenen." Door de nederlaag komt ActiveRooy steeds verder in de gevarenzone. Op zaterdag 11 februari speelt hekkensluiter ActiveRooy thuis tegen ADC, nummer acht in de ranglijst. Het duel in sporthal De Wetteling in Venray begint om 18.00 uur.

Bekerwinst en verlies Set Up

Avance 2-Set Up 3-2. Setstanden: 21-25, 25-21, 30-28, 10-25 en 15-12.

Sambeek | In de eerste klasse gingen de volleybalsters van Set Up zaterdag verrassend onderuit in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Avance 2: 3-2. De gasten uit Meerlo pakten de eerste set (21-25), maar werden vervolgens verrast door de thuisploeg die de volgende twee sets won: 25-21 en 30-28. Set Up trok met een royale setwinst (10-25) de stand nog wel gelijk maar moest in de vijfde en beslissende set het onderspit delven: 15-12.

"Het was helemaal niet best", aldus speelster Mirthe Brands van de nummer vier van de ranglijst. "Heel zuur, eigenlijk is het gewoon een afgang tegen een zwakke tegenstander." Set Up kan zich zaterdag 11 februari revancheren in de thuiswedstrijd tegen Hovoc 2. Het duel in sporthal 't Brugeind in Meerlo begint om 15.00 uur.

Set Up-Livoc 3-0. Setstanden: 9-25, 20-25 en 14-25.

Panningen | Een dag later wonnen de volleybalsters van Set Up in Panningen het bekerduel met Livoc.

De Liesselse ploeg werd dik verdiend met 3-0 verslagen. Set Up speelde een prima wedstrijd en won alle drie de sets eenvoudig. Alleen in de tweede set wist Livoc Set Up te volgen, tot 17-16, maar vervolgens sloeg Set Up een gat en kwam ook in deze set de zege niet meer in gevaar. De setstanden: 9-25, 20-25 en 14-25. Door de winst plaatste Set Up zich voor de halve finale van de beker. Op 2 april speelt Set Up de finale van de zondaggroep tegen VCE/PSV. De winnaar komt vervolgens in de bekerfinale uit tegen de winnaar van de halve finale in de zaterdaggroep.

Volleyballers onderuit: 3-1

Hajraa 3-ActiveRooy 3-1. Setstanden: 25-21, 21-25, 19-25, 25-18 en 25-13.

Eindhoven | In de promotieklasse C verloren de volleyballers van ActiveRooy in Eindhoven met 3-1 van Hajraa 3. De Eindhovense studentenploeg pakte de eerste set (25-21), waarna de gasten uit Venray de volgende twee sets wonnen (21-25 en 19-25). In de vierde set trok Hajraa 3 de stand via 25-18 setwinst gelijk. In de vijfde, beslissende set ging het tot 12-12 gelijk op, waarna de thuisploeg met 15-13 de set en de partij naar zich toetrok. "We speelden vooral aanvallend met te weinig variatie", zocht speler Rik Wienen naar een verklaring voor de nederlaag van zijn ploeg. ActiveRooy speelt op zaterdag 11 februari thuis tegen VC Volt 3. Om 18.00 uur begint de wedstrijd in sporthal De Wetteling in Venray.

Wout Poels vierde in Valencia

Blitterswijck | Wielrenner Wout Poels uit Blitterswijck is vierde geworden in het eindklassement van de Ronde van Valencia.

Nairo Quintana van Movistar won de vijfdaagse etappekoers in Spanje. Zijn leidende positie kwam zondag in de door Bryan Coquard (Direct Energie) gewonnen vijfde een laatste rit niet in gevaar.

Team Sky-renner Poels, die de ronde vorig jaar op zijn naam schreef en zaterdag als vierde over de streep kwam in de koninginnenrit, eindigde net naast het podium. De Belg Ben Hermans (BMC) en de Italiaan Manual Senni (BMC) werden respectievelijk tweede en derde.