De Peelkorf verliest topper

Prinses Irene-De Peelkorf 16-12 (8-7). Doelpunten De Peelkorf: Tina Janssen (3x), Linda Verlijsdonk, Pia Bartray, Lisa Verlijsdonk en Marly van Asten (allen 2x) en Janneke Jenneskens.

Nistelrode | De korfbalsters van De Peelkorf gingen zondag in de hoofdklasse D onderuit tegen Prinses Irene. Het duel tussen twee titelkandidaten eindigde in een 16-12 zege voor de thuisploeg, die hierdoor op de ranglijst op gelijke hoogte komt met de Ysselsteynse ploeg. Halverwege het duel stond Prinses Irene nipt met 8-7 voor. In de tweede helft, bij een 13-12 stand, benutte Prinses Irene een dubieuze strafworp, waarna het beslissende gat was geslagen en de thuisploeg de score verder opvoerde. De doelpunten van De Peelkorf kwamen op naam van Tina Janssen (3x), Linda Verlijsdonk, Pia Bartray, Lisa Verlijsdonk en Marly van Asten (allen 2x) en Janneke Jenneskens.

De strijd om de titel in de hoofdklasse D is nu ongemeen spannend. Drie ploegen (Prinses Irene, De Peelkorf en Altior) leiden de dans met zestien punten uit elf duels. De Peelkorf speelt op zondag 12 februari de korfbalderby tegen nummer voorlaatst, Oranje Wit. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 14.20 uur.


Oranje Wit gaat onderuit: 14-10

Olympia/DOS-Oranje Wit 14-10 (7-4). Doelpunten Oranje Wit: Aniek Drabbels (5x), Nathalie Loenen (2x), Dionne Drabbels, Maureen Drabbels en Janne Gellings.

Asten | Oranje Wit moest zondag in de hoofdklasse B het hoofd buigen voor Olympia/DOS: 14-10. De gasten uit Leunen keken halverwege de wedstrijd tegen een 7-4 achterstand aan. Oranje Wit, dat ook dit duel het geluk niet aan z'n zijde had, kwam in de tweede helft terug tot 11-9, maar vervolgens gaf de thuisploeg gas en kwamen de oranje-witten er niet meer aan te pas. "Uiteindelijk waren we gewoon niet goed genoeg vandaag", meldt aanvoerster Aniek Drabbels. De doelpunten van Oranje Wit werden gescoord door Aniek Drabbels (5x), Nathalie Loenen (2x), Dionne Drabbels, Maureen Drabbels en Janne Gellings. Oranje Wit staat nu voorlaatste in de hoofdklasse B en moet in de laatste drie competitieduels alle zeilen bijzetten om degradatie te voorkomen. Op zondag 12 februari wacht de eerste lastige horde als de ploeg van coach Erwin Dijkstra de korfbalderby speelt tegen De Peelkorf. Het team van coach Joop Ouderland zal in de strijd om de titel de Leunse korfbalsters niets cadeau doen. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 14.20 uur.


NK korfbal jeugd in Venray

Venray | Korfbalvereniging De Peelkorf uit Ysselsteyn is op zaterdag 11 maart gastheer van het Nederlands kampioenschap voor C- en B-jeugdteams.

Daarnaast vinden in sporthal De Wetteling in Venray de kruisfinales van de A-jeugd en de finale van de reserve topklasse plaats. Het deelnemersveld voor het NK voor C-teams is inmiddels bekend. Naast de organiserende vereniging De Peelkorf gaan de C-teams van Dakos, Rosolo en Korfrakkkers met elkaar de strijd aan voor de Nederlandse titel.

Op dit moment is pas een B-team verzekerd van het NK, Swift uit Velden. De overige drie ploegen worden de komende weken bekend. Met nog vijf duels te spelen mag Rosolo A1 zich al een van de deelnemers aan de kruisfinales voor A-teams noemen.