Laatste strohalm voor SVOC'01

VVO-SVOC'01: 9-6. Doelpunten SVOC'01: Rian Willems en Elien Nabben (beiden 2x), Astrid Classens en Sofie de Mulder.

Hapert | In de strijd om de titel in de titel in de overgangsklasse B leden de korfbalsters van SVOC'01 zondag opnieuw een nederlaag. Dit keer was VVO te sterk: 9-6. De gasten uit Oirlo/Castenray begonnen goed aan de wedstrijd, maar hadden in het vervolg van dit topduel moeite met het verzilveren van de kansen. In de tweede helft, na een 5-3 ruststand, slaagde SVOC'01 er niet in om het gat te dichten. Door dit verlies staat de ploeg nu tweede op de ranglijst, twee punten achter de nieuwe koploper Klimroos. De doelpunten van SVOC'01 werden gescoord door Rian Willems en Elien Nabben (beiden 2x), Astrid Classens en Sofie de Mulder. SVOC'01 verspeelde in de laatste drie speelronden vijf punten (twee nederlagen en een gelijkspel) en daarmee de riante koppositie in de overgangsklasse B.

Op zondag 12 februari krijgen de tricolores een laatste kans om zich in de titelstrijd te mengen. In sporthal De Wetteling is de nieuwe nummer één, Klimroos, te gast. Bij een zege nestelt SVOC'01 zich weer naast de korfbalsters uit Hoogeloon. Verliest SVOC'01 dan kan Klimroos met nog twee duels voor de boeg de titel nauwelijks nog ontgaan. De wedstrijd tussen de nummers een en twee begint om 11.35 uur.


Van Asten tweede

Bordeaux | Springruiter Leopold van Asten uit Ysselsteyn heeft zaterdag bij de wereldbekerwedstrijd in Bordeaux net naast de zege gegrepen.

Van Asten, die al jaren in het Brabantze Duizel woont, eindigde met VdL Groep Zidane op de tweede plek, achter de Fransman Julien Epaillard. De thuisrijder was met Quatrin de la Roque de snelste in de barrage, waaraan liefst negentien combinaties meededen. Epaillard ging foutloos rond in 35,92 seconden. Van Asten liet de klok stoppen na 37,71 seconden en ontving daarvoor een cheque van 31.000 euro en zeventien punten.


Freek Thoone scoort en wint

Leunen | Hij is opgelucht. Freek Thoone, aanvaller van Achilles'29, scoorde maandagavond in het met 4-3 gewonnen duel met FC Eindhoven zijn eerste treffer van het seizoen. "Ja, dat heeft inderdaad veel te lang geduurd", beaamt Thoone.

Het was maandag afhaken of aanhaken in de Jupiler League voor FC Eindhoven en Achilles'29. De Brabanders moesten winnen om kans te houden om op een plek bij de play-offs, de hekkensluiter uit Groesbeek, waarbij ook Niek Versteegen uit Ysselsteyn in de basis begon, heeft de punten hard nodig in de strijd om lijfsbehoud in het vaderlandse profvoetbal. Thoone scoorde de openingstreffer uit een penalty. Hij hoopt dat de spectaculaire 4-3 overwinning de omslag betekent in een tot nu zeer teleurstellend verlopen seizoen. Ondanks de zege staat Achilles'29 nog altijd negen punten achter op de nummer 19 op de ranglijst, FC Dordrecht. "Deze overwinning is goed voor het zelfvertrouwen. Het is nu zaak om een goede reeks, we hebben vier punten uit de laatste twee duels gehaald, neer te zetten." Freek Thoone miste dit seizoen zeven wedstrijden vanwege een blessure en twee vanwege een schorsing. "En als je onderin speelt, krijg je als spits minder kansen. Maar in de winterstop is de selectie versterkt en dat is te merken. We hopen op een stuntje."