Knutselmiddag

Venray | Activiteitenvereniging Brukske Actief houdt op zaterdag 18 februari van 13.00 tot 15.00 uur in wijkcentrum Brukske in Venray een knutselmiddag.

De knutselmiddag is bestemd voor kinderen van vier tot tien jaar.

Café De Verbeelding

Horst | Café de Verbeelding in Horst opent op donderdag 9 februari voor de zestiende keer de deuren.

Café De Verbeelding is regionaal bedoeld als ontmoetingsplek voor de toehoorder en voor degene die zijn verhaal kwijt wil. Een scheepsklok staat symbool voor het podium dat iedere klokkenluider, ongeacht met welke boodschap, geboden wordt. Locatie: café Cambrinus aan de Venrayseweg 94 in Horst. Aanvang 20.00 uur en de toegang is gratis.

Expositie breiwerk

Venray | Bij BibioNu in Venray is in februari een breiwerktentoonstelling te zien van Ien Peters. Het breien is Peters met de paplepel ingegeven. Oma, moeder, tantes .... ze breiden allemaal. Meestal stond er wel een trui op de pennen. Bijzondere garens hebben haar voorkeur. Ze breit graag met gekleurde Japanse garens die zijn samengesteld uit katoen, wol, zijde en bamboe. Materiaal dat ervoor zorgt dat de sjaals bij veelvuldig dragen zachter aan gaan voelen. Peters ziet haar breisels dan ook niet alleen als een accessoire, passend bij een kledingstuk, maar zeker ook als een sieraad.