Moorrees op schot

Eindhoven | Myrthe Moorrees scoorde zaterdagmiddag in de eredivisie twee keer voor het vrouwenteam van PSV.

In het duel met Telstar maakt de 22-jarige Venrayse verdedigster in de eerste helft de 2-0 en 3-0 voor de ploeg uit Eindhoven. Na een klein half uur zette Nadia Coolen PSV op voorsprong. Niet veel later verdubbelde Myrthe Moorrees de marge, waarna de Venrayse vlak voor rust uit een strafschop ook de 3-0 maakte. Aniek Nouwen zette na de rust de eindstand op het scorebord. In totaal maakte Moorrees dit seizoen al zes treffers voor PSV.

De eerste vier clubs plaatsen zich na 21 wedstrijden voor de nacompetitie om de landstitel. Met nog zes duels te gaan tot de play-offs, lijken vier clubs te gaan strijden om de landstitel: Ajax, FC Twente, ADO Den Haag en PSV.

Fors verlies Lake Valley

De Hazendans/ODV-Lake Valley 6-2 (3-0). Doelpunten Lake Valley: illal Nouamani en Samir el Ghoul.

Maastricht | De zaalvoetballers van Lake Valley leden vrijdag in de topklasse D een nederlaag in de uitwedstrijd tegen De Hazendans/ODV: 6-2. In Maastricht nam de thuisploeg voor rust een 3-0 voorsprong. Na de pauze werd die stand verdubbeld, voordat Billal Nouamani en Samir el Ghoul met hun treffers de stand een draaglijker aanzien konden geven. Door de nederlaag blijft Lake Valley hekkensluiter in de topklasse. "We begonnen goed aan het duel, kregen enkele goede kansen, maar wisten helaas niet te scoren. In de slotfase van de eerste helft scoorde De Hazendans drie keer. Die klap zijn we niet meer te boven gekomen", aldus trainer Frank Brands. Op vrijdag 10 februari speelt Lake Valley thuis tegen ZVV SGB/Stevik. Het duel in sporthal De Wetteling in Venray begint om 20.45 uur.

Gelijkspel Venray

Venray-DSE 3-3 (2-1). Doelpunten Venray: Myrthe van de Laar, Marieke Janssen en Sanne Wilmsen.

Venray | De voetbalsters van hoofdklasser Venray speelden zondag in het thuisduel met DSE met 3-3 gelijk. Na de 0-1 achterstand zetten Myrthe van de Laar en Marieke Janssen Venray nog voor de rust op een 2-1 voorsprong. In de tweede helft, nadat Sanne Wilmsen met haar tweede treffer de 3-2 voor de thuisploeg had gescoord, kreeg Demi van Stappershoef onnodig een rode kaart, waarna de gasten toch nog langszij wisten te komen.