SV United: vijf keer paal en lat

SV United-Menos 3-3 (0-1).

Doelpunten: Michal Kolodziejski, Indy Philips en Kevin Koolhof (strafschop).

WANSSUM | SV United bleef thuis op kunstgras op een 3-3 remise steken tegen laagvlieger Menos in de vijfde klasse G. De blauw-witten troffen liefst vijf keer paal en lat.

De thuisploeg kreeg in de beginfase al enkele goede kansen. Nadat Michal Kolodziejski op de doelman strandde trof Kevin Koolhof de lat. De bezoekers hadden minder kansen nodig en via een uitval nam Menos de leiding: 0-1. Vlak voor rust stond de lat een treffer van Stef van Berlo in de weg. Na de thee bleef SV United de aanval zoeken, maar het was Menos dat opnieuw scoorde. Een boogbal verdween over keeper Jasper Vissers in het doel: 0-2. De thuisploeg liet zich niet ontmoedigen en bleef druk naar voren zetten. Uit een vrije trap net buiten de zestien kogelde Michal Kolodziejski onhoudbaar raak in de verre hoek: 1-2. Menos bleef met lange ballen gevaar stichten en na een misser achterin keek SV united tegen een 1-3 achterstand aan. Een minuut later forceerde Indy Philips de aansluitingstreffer: 2-3. De gelijkmaker viel twintig minuten voor tijd. Na een handsbal benutte Kevin Koolhof de strafschop: 3-3. SV United ging in de slotfase voor de volle winst maar paal en lat stonden een treffer telkens in de weg.

Vorst spelbreker?

VENRAY | De ingevallen vorstperiode lijkt komend weekeinde een spelbreker te zijn. Nadat afgelopen zondag voor het eerst in 2017 alle Venrayse voetbalclubs in actie kwamen.

De KNVB heeft voor carnaval nog twee volledige competitierondes gepland: op 12 en 19 februari. De meeste duels die op 29 januari werden afgelast, worden ingehaald op zondag 5 maart. Wedstrijden die in februari nog worden afgelast, schuiven door naar het Paasweekeinde op zaterdag 15 en maandag 17 april.

Komende zondag speelt Venray thuis de derby tegen Wittenhorst in de eerste klasse D. De uitwedstrijd in Horst verloren de rood-witten op 17 september vrij kansloos met 2-0. De ploeg van trainer Stef Sijbers startte na de winterpauze verrassend goed met de 1-2 uitzege op Meerssen.

SSS'18, thuis tegen SC Susteren, en Volharding, op bezoek bij Geldrop, proberen zich te herstellen van de nederlagen van afgelopen zondag. In de vierde klasse F neemt koploper Ysselsteyn het thuis op tegen runner-up Oostrum, dat een outsider is voor de titel. De derby in Oostrum verloren de Ysselsteyners eerder dit seizoen: 3-2. Leunen gaat in Well op bezoek bij EWC'46.