Oostrum sterk uit winterstop

Olympia'18-Oostrum 2-3 (1-3).

Doelpunten: Chris Wilschut en Marwin Hermans (2x).

BOXMEER | Oostrum is uitstekend uit de winterstop gekomen in de vierde klasse F. In Boxmeer werd Olympia'18 met 2-3 geklopt. Door de winst blijven de rood-witten in het spoor van lijstaanvoerder Ysselsteyn. Zondag staat op sportpark De Vlies de belangrijke derby Ysselsteyn-Oostrum op het programma.

Na een klein halfuur nam de thuisploeg de leiding via Mustafa Yilmaz (1-0). Oostrums balverlies op het middenveld leidde de openingstreffer in. Twee minuten later viel de gelijkmaker. Marwin Hermans zag zijn kopbal door de doelman gekeerd. In de scrimmage die ontstond scoorde Chris Wilschut de 1-1. Dat was het beginsignaal van tien sterke Oostrumse minuten waarin het duel werd beslist. Vijf minuten later trof Marwin Hermans doel vanaf vijftien meter in de verre hoek: 1-2. Weer vijf minuten later was Hermans opnieuw trefzeker. Op aangeven van prins Kees Gommans van de Karklingels zette de topschutter Oostrum op een riante 1-3 voorsprong bij rust.

Na de pauze kwam Olympia'18 – zoals verwacht - sterk opzetten. Halverwege de tweede helft viel de 2-3 door Bas Janssen. Oostrum had het soms lastig maar hield met veel strijd stand. "Na rust hebben we vooral tegengehouden", zei trainer Ron Spruit. Door goed verdedigen en enkele reddingen van doelman Ralph Kessels werd de voorsprong vastgehouden. "Daarnaast werden wij via de counter een paar keer gevaarlijk. Maar we moesten toch alle zeilen bijzetten. De zege was een prima teamprestatie", vond trainer Spruit.

Merselo geeft op eind zege weg

VIOS'38-Merselo 2-2 (0-2).

Doelpunten: Camiel Kroonen en Bas Litjens.

BEUGEN | Koploper Merselo verspeelde op bezoek bij VIOS'38 in Beugen de winst in de slotfase (2-2) in de vijfde klasse G. Voor rust was er geen vuiltje aan de lucht. Maar de in het oranje gestoken geel-zwarten speelden twee totaal verschillende helften.

Doelman Bram van Soest keerde na een zware blessure weer terug onder de lat. Vanaf de aftrap domineerde de Merselose ploeg het duel. De tegenstander werd ver op eigen helft teruggedrongen.

Na een kwartier was Daan Hendriks dicht bij de openingstreffer maar zijn afstandschot sprong via de binnenkant paal weer uit het doel. Even later nam Merselo toch de leiding. Uit een vrije trap van Pim Vermunt kopte Camiel Kroonen de 0-1 binnen.

De bezoekers bleven de aanval zoeken en vlak voor rust kon de Merselose aanhang weer juichten. Uit een hoge voorzet van Daan Hendriks kopte prins Bas Litjens raak: 0-2. Na rust was direct de eerste kans voor Merselo maar de kopbal van Daan Hendriks miste de juiste richting. Daarna nam VIOS'38 het initiatief over.

De Merselonaren kregen het steeds lastiger en konden de bal niet meer in de ploeg houden. Na een knappe redding van Bram van Soest en een bal op de kruising brak de beslissende slotfase aan. In de 87e minuut viel toch de 1-2 die al zo lang in de lucht hing. VIOS'38 drukte door en in de blessuretijd moest Merselo alsnog de zege uit handen geven: 2-2.

Asielzoeker maakt debuut bij BVV'27

BLITTERSWIJCK | Na maandenlang wachten kon Omar Fatty zondag tegen SVS eindelijk zijn debuut maken voor BVV'27.

De asielzoeker uit Gambia, die in het asielzoekerscentrum op Het Roekenbosch verblijft, traint al vanaf half oktober mee bij de geel-zwarten.

Het lukte niet direct om de aanvaller speelgerechtigd te krijgen. De KNVB hield vast aan de procedure van een internationale overschrijving. Pas in de winterstop kwam alles rond. Trainer Jef Vels gunde Omar Fatty, die goed debuteerde, direct een basisplaats.