Afbeelding

Slagwerkers Oirlo tweede op NK

Oosterhout | De slagwerkgroep van Ons Genoegen uit Oirlo werd zaterdag tweede tijdens de Nederlandse kampioenschappen in Oosterhout.

In totaal vijf slagwerkgroepen streden met elkaar om de Nederlandse titel. De slagwerkers, onder leiding van dirigent/instructeur Bart Jeuken, eindigden met 87 punten achter de nieuwe landskampioen St. Geertruid. De Nederlandse kampioen in de derde divisie behaalde maar liefst 96 punten en pakte daarmee dik verdiend de titel. "St. Geertruid was absoluut een maatje te groot voor de overige deelnemers. Desondanks mogen we tevreden zijn met de tweede plaats", aldus Jeuken na afloop van het concours in theater De Bussel.

Ons Genoegen speelde drie werken tijdens het NK in Oosterhout: Stings of a Thorn en Magnificent People, beide van Wibrand van Norel, en Kermis in 't Durrep van Henk Martens. Doordat de slagwerkgroep van Ons Genoegen eerder tijdens het bondsconcours in Heel 87,33 punten scoorde, promoveert het muziekgezelschap naar de tweede
divisie.


Venlo On Stage

Venlo | Binnenkort wordt de vierde editie van Regio Venlo On Stage gehouden.

Veel mensen weten nog hoe moeilijk het was om een beroep te kiezen op jonge leeftijd en vinden de negatieve beeldvorming over het vmbo onterecht. Op dinsdag 14 maart is de ontmoeting tussen vmbo- leerlingen en beroepsbeoefenaren.

Zij gaan vertellen over hoe een werkdag eruitziet. Hiermee worden de jongeren geholpen door de professionals om betere keuzes te maken voor opleiding en beroep. On Stage wil ook het negatieve imago van het vmbo omkeren, want de vmbo-leerlingen van vandaag zijn de vakmensen van de toekomst. Grote en kleine ondernemingen doen al mee met Regio Venlo On Stage.

Het Regio Venlo On Stage Team zoekt nog meer beroepsbeoefenaren zoals fysiotherapeuten, hoveniers of kinderartsen en roepen ook ouders van vmbo-leerlingen op om zelf mee te doen als beroepsbeoefenaar.

Voor de duidelijkheid: deze groep jongeren zoekt (nog) geen baan, maar wil graag meer weten over uw vak. Aanmelden kan op de website www.regiovenloonstage.nl. Voor meer informatie over het project: Petra Hendriks, telefoon 06-50695299.