Jamin gaat verbouwen

Venray | Marcel Voermans, eigenaar van Jamin Venray, gaat tijdens de carnavalsweek zijn winkel grondig aanpassen.

Op zondag 26 februari, maandag 27 februari en dinsdag 28 februari zal het interieur aangepakt worden. "Toen ik startte heb ik gekozen om de ramen volledig te voorzien van reclamefolie omdat we de zon moesten weren. Dat geeft de winkel een gesloten karakter. Door de winkelschappen te verlagen en de ramen open te gooien, kunnen passanten nu direct een blik in de winkel werpen en genieten van alle mooie kleurtjes", aldus Marcel Voermans.

Het transparante gedeelte van de ramen wordt overigens wel voorzien van zonwerende folie, zodat de temperatuur in de winkel goed blijft voor al het snoepgoed en andere lekkers.

De snoepsilo's in de winkel worden zelfs verhoogd tot aan het plafond. "Dat geeft nog meer een wow-effect", stelt Marcel. Daarnaast zal de winkel worden voorzien van led-verlichting waardoor de producten nog beter uitgelicht kunnen worden. Vanaf woensdag 1 maart gaan de deuren weer open. "Vanaf deze dag zal Jamin ook weer zijn heerlijke Twizzls gaan verkopen. Kom deze dag een kijkje nemen in onze vernieuwde winkel en profiteer van de leuke heropeningsaanbiedingen."


Mieke van Uden overleden

Geijsteren | De Geijsterse keramiste Mieke van Uden is woensdag op 67-jarige leeftijd overleden.

Een kwart eeuw woonde en werkte Mieke van Uden in Geijsteren en was ze zeer actief in haar atelier en in de dorpsgemeenschap. Niets was haar teveel. Ze was onder meer de initiatiefneemster en grote promotor van de tweejaarlijkse internationale kunstmanifestatie in het dorp.

Daarnaast was Mieke van Uden ook nauw betrokken bij het leed en lot van mensen elders in de wereld. Met name voor de ontwikkelingsorganisatie SOS Meerlo-Wanssum zette ze tal van activiteiten op touw.

Voor het project een rijdende school voor kansarme kinderen in Chennai (India) bedacht ze het kunstproject Mieke and Friends, dat uiteindelijk een kleine 50 mille opleverde.

Voor haar jarenlange inzet voor de kunst en de goede doelen ontving Mieke van Uden, die drie jaar geleden het bericht kreeg dat ze ongeneeslijk ziek was, uit handen van burgemeester Hans Gilissen de Bronzen Waarderingspenning van de gemeente Venray.


Coninxhof is gezonde school

Venray | Basisschool Coninxhof in Venray heeft het vignet Gezonde School behaald.

Met het behaalde vignet voldoet de school aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Zo zorgt de school voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat en is er aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit is belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

De school heeft bovendien aandacht voor het themacertificaat Bewegen en Sport. Met het behalen van dit vignet mag er een bedrag van 1000 euro worden uitgegeven om de school nog gezonder te maken. Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties.

Meer weten over Gezonde School? Kijk op www.gezondeschool.nl.


Verrekkes Moj

Venray | Verrekkes Moj uit Venray is er zaterdagavond niet in geslaagd een ereplaats te behalen tijdens de finale van het Tiener Vastelaoves Leedjes Konkoer.

Sija Mooren, Elian Coppus, Klaas Manders en Sanne van Kessel vormen samen het viertal Verrekkes Moj. Met hun nummer Kom Mar Op! waren zij een van de vijftien deelnemers die in een uitverkochte de Vilgaard in Velden streden om de titel beste Vastelaovend tienerliedje van Limburg 2017. De winst ging uiteindelijk naar Fiorenza Ruijters (15) uit Valkenburg met het liedje Het Super-Tiener-Vastelaovendsbal. Same Sjpas, bestaande uit Isabelle Jennes en Linn Dobbelsteijn, werd tweede. Luc en Eef uit Grubbenvorst, de winnaars van vorig jaar, eindigden als derde. Het TVK is voor tieners in de leeftijd van 12-17 jaar.

"Helaas hebben we geen prijs gewonnen, maar het was een fantastische avond. We hebben genoten", verwoordde Sija Mooren het gevoel van het Venrayse kwartet.


Voetbalseizoen start na vakantie

Venray | De KNVB en de verschillende amateurclubs hebben in onderling overleg besloten dat het komende amateurseizoen later begint en dus ook later eindigt. Bovendien komt er een flexibele winterstop. Dat heeft de voetbalbond dinsdag bekendgemaakt.

In het hele land begint het seizoen 2017/18 nu pas op 2 september, met de gebruikelijke bekerwedstrijden. De competitiewedstrijden beginnen vanaf 23 september en het seizoen wordt afgesloten op 27 mei. Ook zal er voor het eerst sprake zijn van een flexibele winterstop. Deze loopt van 27 januari tot 4 maart. 'Dit betekent dat er een ruimte van zes weken is ingelast om vier wedstrijden te spelen. Verenigingen kunnen voor deze periode in onderling overleg bepalen of ze een wedstrijd naar een andere datum willen verplaatsen dan op het wedstrijdschema staat aangegeven', aldus de KNVB.