SVOC'01 sterkste in derby Holthees

Holthees-SVOC'01 1-3 (0-2).

Doelpunten: 27. Bart Jenneskens (strafschop) 0-1; 41. Joost Deenen 0-2; 51. Tijs Loonen 0-3; 74. Kay Wijenberg 1-3.

HOLTHEES | SVOC'01 won de derby bij Holthees verdiend met 1-3 in de vijfde klasse G. De tricolores naderden door de zege koploper Merselo, dat gelijkspeelde, tot op een punt.

Holthees kan dit seizoen niet meer beschikken over Roy Jansen en Stef Janssen die langdurig geblesseerd zijn. Om de uitgedunde selectie aan te vullen zijn drie spelers (Anel Dzaka, Robin van Es en Tim van Houdt) overgeheveld uit het tweede elftal. Het hoger geklasseerde SVOC'01 had vanaf de aftrap het beste van het spel. Na een halfuur werd SVOC-aanvoerder Marthijn Coppers gevloerd door doelman Peter van den Heuvel: strafschop. Bart Jenneskens kwam naar voren om het vonnis te voltrekken. Alhoewel Van den Heuvel met zijn vingertoppen nog aan het geplaatste schot in de hoek zat: 0-1. Vlak voor rust viel de tweede treffer. Uit een corner van Rob Houwen schoot Joost Deenen, die na bijna twee jaar blessureleed zijn debuut maakte, de 0-2 binnen.

Vijf minuten na de pauze was de derby definitief beslist toen Tijs Loonen doorbrak over de linkerflank en de verre hoek vond: 0-3. Een kwartier voor tijd kon de thuisploeg via een mooie treffer iets terugdoen. Op aangeven van Niels Ingenpas haalde Kay Wijenberg ineens schitterend uit: 1-3. Een minuut later was Holthees nog dicht bij de aansluitingstreffer toen Ruud Janssen na een solo alleen op keeper Nick Classens afging. Maar de bal verdween vlak langs het doel. Dat was tevens de laatste kans voor Holthees. SVOC-topschutter Rob Houwen werd in de slotfase nog gevaarlijk maar goalie Peter van den Heuvel bracht redding en in de rebound mikte Danny Houwen de bal over de lat.

Sporting ST: geen kans bij America

America-Sporting ST 6-0 (3-0).

AMERICA | Hekkensluiter Sporting ST ging kansloos met 6-0 onderuit bij America in de vijfde klasse E.

Devin de Swart, hij verving de geblesseerde doelman Bram Willems, moest al na vier minuten de bal uit het net halen: 1-0. Willems komt door een elleboogblessure, die hij vlak voor de winterstop opliep, dit seizoen niet meer in actie. Ook spits Marco Pennings is door een gescheurde enkelband langdurig uitgeschakeld.

De thuisploeg was veel sterker dan de gehavende bezoekers. Voor rust liep America uit naar een 3-0 voorsprong. Ook na de pauze had Sporting ST weinig in te brengen. Aanvallend kon de ploeg uit Swolgen-Tienray geen vuist maken. America scoorde in het tweede bedrijf nog driemaal en voerde de stand op naar 6-0.