SSS'18 mist scherpte voor doel

SSS'18-Schaesberg 0-2 (0-2).

Doelpunten: Erik Erps en Remco Dijkman.

SSS'18: Massop; Rutten, Wout Janssen, Venhuizen en Roy Hendriks (74. Frank Hendriks); Paul Janssen, Voesten, Rommen en Wijenberg; Joosten en Lucassen (62. Koen van Bree).

OVERLOON | SSS'18 ging thuis met 0-2 onderuit tegen titelkandidaat Schaesberg in de eerste klasse D. Beide doelpunten vielen vlak voor rust. Door het verlies kregen de Overloners de rode lantaarn weer in handen.

Zonder Teun van Bree en Koen Verlinden kwamen de geel-zwarten goed uit de startblokken. Bas Joosten was na vijf minuten dicht bij de openingstreffer maar keeper Kain Bours tikte de bal uit de benedenhoek. Na een kwartier werden de Zuid-Limburgers voor het eerst gevaarlijk. Doelman Thomas Massop reageerde attent. Bas Joosten verscheen vogelvrij voor het doel maar hij schoot tegen sluitpost Bours op. De Overloners kregen daardoor geen beloning voor het betere spel in het eerste halfuur. In de slotfase van de eerste helft ging het mis. Thomas Massop ging in de fout en Erik Erps profiteerde: 0-1. Een paar minuten later greep de Overloonse defensie niet goed in en Remco Dijkman sloeg toe: 0-2. Schaesberg toonde zich op cruciale momenten veel slagvaardiger dan de thuisploeg.

Na de thee hielden de bezoekers controle over de wedstrijd. Frits Lucassen, die al vroeg geblesseerd raakte, werd vervangen door Koen van Bree. Even later offerde trainer Ales Jurcik verdediger Roy Hendriks op voor Frank Hendriks als extra aanvaller. SSS'18 streed voor wat het waard was en kwam via Koen van Bree, Jesse Rommen en Koen Voesten dicht bij de aansluitingstreffer. Het zat niet mee want paal en lat stonden de 1-2 in de weg.

BVV'27 buigt 3-0 achterstand om

SVS-BVV'27 3-4 (2-0).

Doelpunten: Willem Karman (2x), Roel Verkoijen en Sjimmie Smeets

STEVENSBEEK | BVV'27 won in de vijfde klasse G met 3-4, na een 3-0 achterstand, van SVS in Stevensbeek.

De Blitterswijckers kwam slecht uit de startblokken. De thuisploeg nam binnen twintig minuten een 2-0 voorsprong. BVV'27 liet zich telkens verrassen door lange ballen op de snelle spits van SVS. Direct na de pauze viel de 3-0. Daarna kwam BVV'27 sterk terug. Een minuut later scoorde Willem Karman de 3-1. Roel Verkoyen verkleinde in de 64e minuut de achterstand tot 3-2. In de 85e minuut kwamen de geel-zwarten langszij door de tweede treffer van Willem Karman: 3-3. In de slotminuten was het opnieuw de ingevallen Sjimmie Smeets die belangrijk was voor zijn ploeg. Smeets bezorgde vlak voor tijd de Blitterswijckers de verdiende 3-4 zege.