Misja en Carlo treden tijdens Circus Mök op met hun 'geest-uit-de-lamp-act'.
Misja en Carlo treden tijdens Circus Mök op met hun 'geest-uit-de-lamp-act'. Foto: Hoedemaekers Venray

Mök 3.0 ook op Peel en Maas TV

Venray | Circus Mök gaat mee met de tijd. De editie van dit jaar kreeg dan ook het predicaat Mök 3.0.

Door Christ van den Munckhof

En ja, het programma had duidelijk een upgrade gehad. Een keur aan Venrayse artiesten, van zang en dans tot cabaretachtige stukjes, werd vloeiend aan elkaar verbonden, waardoor de toeschouwer nooit een 'dull moment' had. Het vlotte tempo van de voorstelling was voor velen een verademing. Ook zaterdagavond, met de uitreiking van de Bronzen Piëlhaas aan Piërre Pijers in het programma, werd de avond rond 22.30 uur afgesloten, waarna het feest met muziek van de Hofkapel verderging in de nieuwe zaal en de bovenfoyer van de schouwburg.

Speciale vermelding dit jaar krijgt de comeback van Frank Schreijen uit Boxmeer, die zijn buut als dronkenman op hilarische wijze neerzette. Terug van weggeweest was ook de rode draad. Hadden we in het verleden Misty, Stadler en Waldorff en de hofnar, nu werd deze rol op hilarische wijze ingevuld door Antoine en Gerardien Clermonts-de la Roy, die een VIP-arrangement hadden gewonnen. Met name Gerardien was regelmatig nadrukkelijk aanwezig. Verder was Mök weer een afwisseling van zang, dans en humor, waarbij 't Zootje zich nog het meest bezighield met de Venrayse actualiteiten. Dit jaar was er ook voor het eerst een andere rol weggelegd voor de prins. In plaats het bedanken van artiesten en het omhangen van medailles, dook prins Frank II terug in de historie van zijn eigen vastelaovesleven. Uiteraard op 3.0-wijze met i-Pad en videoscherm. Kortom, De Piëlhaas en Circus Mök zijn klaar voor de toekomst. Op Peel en Maas TV is op vrijdag 17 en zaterdag 18 februari in twee delen (voor en na de pauze) een registratie van Circus Mök 3.0 te zien. Aanvang: 19.00 uur.

Peel en Maas TV pakt ook dit jaar weer tijdens de vastelaovesdagen in de gemeente Venray uit met extra uitzendingen. Op vrijdagavond 24 februari wordt aandacht besteed aan de viering van vastelaovend op een aantal Venrayse basisscholen. Op zaterdag 25 februari wordt een reportage uitgezonden van de installatie van de prinsen in de schouwburg. De opnames, die door Omroep Venray worden gemaakt, zijn 'livestreaming' op de website en Facebookpagina van de publieke lokale omroep te volgen en worden daarna 's avonds op Peel en Maas TV uitgezonden. "Verder maken we op vastelaoveszaterdag een reportage van de Roetsj en het Iensjekke", zegt hoofdredacteur Ron Koenen. "Die beelden worden op zondag 26 februari uitgezonden. Op maandag 27 februari nemen we de optocht van Venray op. Dat verslag is diezelfde avond integraal op Peel en Maas TV te zien. In de dinsdaguitzending staat het 'rondje langs de dorpen' centraal en op woensdagavond wordt aandacht besteed aan de sluiting van de vastelaovend in Venray."