Venray verrast topclub Meerssen

Meerssen-Venray 1-2 (0-0).

Doelpunten: Armend Shala en Jordi Janssen.

SV Venray: Strumpen; Egelmeers, Koenen, Gielens en Van der Waerden; Stiphout, Van Mil en Kersten (80. Deenen); Pelzer, Janssen en Shala.

MEERSSEN | Venray zorgde voor een daverende verrassing bij de herstart in de eerste klasse D. In het eerste duel na de winterstop versloegen de rood-witten koploper Meerssen in eigen huis met 1-2.

Thuis verloor de Venrayse ploeg op 11 september nog kansloos met 1-5 van de Zuid-Limburgers. De verwachtingen waren, na een kwakkelende voorbereiding in de winterpauze, niet hooggespannen in het Venrayse kamp. Trainer Stef Sijbers had de speelwijze van zijn ploeg aangepast. "Minder aanvallend en achterin meer compact", verklaarde hij. Die zet pakte in Meerssen goed uit. Zoals Venray eerder ook al met 1-2 won bij de andere titelkandidaat Schaesberg.

Een meevaller is dat Jordi Janssen weer terug is na een halfjarig verblijf in Denemarken. Daarentegen is verdediger Stef van Dijck vorige week voor vijf maanden vertrokken naar Australië. Dimitris Touratzidis en Jordy Wismans zijn op de weg terug na langdurige blessures. Mogelijk dat ze allebei komende zondag thuis in de derby tegen Wittenhorst hun rentree maken. Tenminste als de winterse omstandigheden geen roet in het eten gooien. Venray kampt uitgerekend tegen rivaal Wittenhorst met drie geschorste spelers. Joy Koenen, Danny Pelzer en Abe Stiphout liepen in Meerssen tegen een gele kaart op en dit trio is daardoor geschorst. Bovendien is aanvaller Ron Kleuskens nog geblesseerd. Stef Sijbers zette Rick Egelmeers op de rechtsbackpositie om als 'bijter' de gevaarlijke linkerspits van Meerssen uit te schakelen. Dat pakte goed uit, zoals Venray defensief helemaal goed stond. In de voorhoede kreeg Danny Pelzer, terug van een blessure, de voorkeur boven Wesley Deenen. Op het middenveld werd Angelo van Mil geflankeerd door de talenten Abe Stiphout en Bram Kersten.

Meerssen wist niet goed raad met de Venrayse speelwijze. Omdat de Zuid-Limburgers hun aanvalsspel niet konden ontplooien, slopen er irritaties in de ploeg. "We hebben achterin weinig weggeven en we waren met uitvallen nog het gevaarlijkst", zei Sijbers. Vooral de sleurende spits Jordi Janssen was een ware plaaggeest voor Meerssen. In de 70e minuut brak Venray de score open. Jordi Janssen liep door op een diepe bal en hij legde terug op Armend Shala die de rood-witten op voorsprong zette: 0-1. Tien minuten later sloegen de bezoekers opnieuw toe. Ditmaal waren de rollen omgedraaid. Na een onderschepping op het middenveld kwam de assist van Armend Shala. Jordi Janssen schoot op de paal maar in de rebound was het toch raak: 0-2. Meerssen zette aan voor het slotoffensief en uit een kopbal viel de aansluitingstreffer: 1-2. De Zuid-Limburgers namen nog meer risico's maar de Venraynaren hielden knap stand en sleepten de volle buit uit het vuur.


Enorme deceptie voor Volharding

SC Susteren-Volharding 7-1 (5-0).

Doelpunt: Marc van Rens.

Volharding: Wieleman; Schepens, Roel Gerrits, Tom Kessels (55. Janssen) en Albers; Van den Bosch, Beurskens en Evers (55. Stevens); Lenkens, Van Rens en Brouwer (55. Tissen).

SUSTEREN | Een gehavend Volharding ging met grote cijfers (7-1) fors onderuit op bezoek bij Sportclub Susteren in de eerste klasse D. Halverwege keken de ontredderde Vierlingsbekers al tegen een 5-0 achterstand aan.

Trainer Sjoerd van der Coelen moest zijn formatie - ten opzichte van een week eerder in de derby tegen SSS'18 – op twee plaatsen wijzigen. De routiniers Patrick van Kempen (geblesseerd) en Jip Verstegen (geschorst) ontbraken. Voeg daarbij doelman Job Vullings en Mark Blenckers en dan mist Volharding al vier belangrijke pionnen. Dat is gewoon te veel voor de promovendus die al moeite genoeg heeft om het vertrek van twee belangrijke spelers uit het kampioenselftal - Bram Jacobs (Gemert) en Pepijn van Geenen (SV TOP) - op te vangen.

Vorige week tegen SSS'18 kwam Volharding knap terug van een 0-2 achterstand (2-2). Die revival kreeg op bezoek bij subtopper SC Susteren geen vervolg. Terwijl de rood-witten in de eerste thuiswedstrijd op 11 september nog met 2-1 wonnen van de Midden-Limburgers. Volharding werd in de beginfase al compleet overrompeld. Na zeven minuten opende topscorer Kevin Hoffmans de score: 1-0. Vlak daarna kreeg Jasper Lenkens de kans op de gelijkmaker. Hij werd door Joep Beurskens vrij voor het doel gezet, maar faalde in de afronding. Twee minuten later was het aan de overkant wel raak. Bas Koolen schoot van grote afstand de 2-0 binnen. In de 21e minuut schoof Wouter Evers de bal zomaar in de voeten van Bart Dings: 3-0. Daarna volgde een iets betere fase van Volharding zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Vlak voor en direct na rust ging het binnen tien minuten helemaal mis. In de 42e minuut schoot Tom Timmermans een vrije trap dwars door de muur. Bart Dings strafte wanorde in de Volharding-defensie af met de 5-0 ruststand.

Na de thee gingen het doelpuntenfestival vrolijk verder. Boyd Stoffels mocht zomaar doorlopen: 6-0. In de 52e minuut tikte de vrijstaande Nick Meeuwissen bij de tweede paal de 7-0 binnen. Dubbele cijfers hingen in de lucht maar die blamage bleef de bezoekers bespaard. Sjoerd van der Coelen paste een driedubbele wissel toe. Hij haalde met Tim Brouwer, Tom Kessels en Wouter Evers niet de eerste de besten naar de kant. A-junior Nino Janssen mocht zijn debuut maken en Job Stevens en Rick Tissen completeerden het team. Er kwam wat meer beleving bij de rood-witten die ondanks de 7-0 achterstand de aanval bleven zoeken. Dat leidde in de 63e minuut tot de eretreffer van Marc van Rens: 7-1. Daarna bleven treffers uit en arbiter Max Kok liet na 88 minuten en 40 seconden vervroegd het eindsignaal klinken.


Marcel Peters blijft bij Merselo

MERSELO | Trainer Marcel Peters uit Venlo heeft zijn contract met Merselo met een jaar verlengd.

De ex-prof van VVV, Volendam en Helmond Sport begint na de zomer aan zijn vierde seizoen bij de geel-zwarten. Merselo gaat aan kop in de vijfde klasse G.