Dennis Teunissen, die een hattrick scoorde, goochelt met de bal. Links Jessy de Kok (Leunen).
Dennis Teunissen, die een hattrick scoorde, goochelt met de bal. Links Jessy de Kok (Leunen). Foto: Lotte Kamphuis

Ysselsteyn in titelvorm

Leunen-Ysselsteyn 0-5 (0-1).

Doelpunten: 13. Paul Jeurissen 0-1; 63. Dennis Teunissen 0-2; 83. Dennis Teunissen 0-3; 88. Dennis Teunissen 0-4; 92. Sander Swinkels 0-5. Scheidsrechter: Heijnen (Meijel). Toeschouwers: 150. Gele kaart: Thomas Litjens, Gijs Mooren (Leunen), Paul Jeurissen en Teun Spreeuwenberg (Ysselsteyn).

Leunen: Ascencion (46. Timo Litjens); Beelen, Linke, De Kok en Gielens; Propst (45. Loenen), Smedts en Thomas Litjens; Jacobs (69. Van de Winkel), Mooren en Weijs.

Ysselsteyn: Mark Swinkels; Willem Janssen, Gommers, Bovee en Koonings; Teun Spreeuwenberg (83. Sander Spreeuwenberg), Bouten, Martijn Janssen (78. Van Meijel) en Jeurissen; Jespers (65. Sander Swinkels) en Teunissen.

Door Henk Willemssen

LEUNEN | Ysselsteyn verstevigde zijn koppositie in de vierde klasse F door de eenvoudige 0-5 derbywinst bij Leunen. In september eindigde de eerste ontmoeting nog in 3-3, maar ditmaal had Leunen, met de debuterende hoofdtrainer Vincent van Sambeek, niets in te brengen.

"Jammer, een mislukte vuurdoop", berustte Van Sambeek na afloop. "Onze ploeg is te jong en mist ook kwaliteit. Ons enige doel is handhaving." De trainer uit Haps, die Paul Cuppen tussentijds opvolgde, koos voor een sterk verjongde achterhoede. Meer ervaren spelers als Brecht Claessens en Mark Hendrix spelen in het tweede elftal omdat ze niet kunnen trainen. Bij Ysselsteyn ontbraken Ruud Bouwman en Boy Geerets (wintersport) en Phil Versteegen (geschorst).

Na zes minuten verstapte de Leunse doelman Roelof Ascencion zich toen hij een corner wilde voorkomen. De sluitpost kon weer verder maar bleek allesbehalve fit. Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg. Na een voorzet van Fenne Propst miste de Ysselsteynse defensie. Daardoor kreeg Thomas Weijs plotseling een riante kans maar de bal vloog over het doel. Uit de tegenaanval was het wel raak. Frank Jespers snelde op rechts door de defensie en captain Paul Jeurissen kopte raak, waarbij doelman Ascencion niet vrijuit ging: 0-1. Na de thee maakte Timo Litjens, net terug van een halfjaar Canada, zijn rentree onder de lat. Leunen kwam sterk uit het kleedlokaal en domineerde het eerste kwartier. Maar het was Ysselsteyn dat in de 63e minuut toesloeg. Opnieuw kwam de assist van Frank Jespers en Dennis Teunissen tikte de 0-2 binnen. "Tot aan de 0-2 ging het nog redelijk", vond Van Sambeek. "Daarna gingen de kopjes hangen." Ysselsteyn liet de thuisploeg een kwartier lang uitrazen, verklaarde Ruud Jenneskens. "We dwongen ze om veel energie te leveren. Na de 0-2 was het beslist. Bij Leunen was het op en de ruimtes op het veld werden alsmaar groter. Het was wachten op nog meer doelpunten."

Paul Jeurissen trof de lat en Timo Litjens verrichtte enkele goede reddingen. Op aangeven van de ingevallen Sander Swinkels prikte Teunissen de 0-3 binnen. A-junior Sander Spreeuwenberg maakte zijn debuut en hij stond aan de basis van de 0-4. De bal kwam op links bij Paul Jeurissen die Dennis Teunissen voor het doel vond: 0-4. In de blessuretijd was Teunissen op links de aangever en Sander Swinkels schoot de 0-5 binnen. "Een speler als Dennis Teunissen zou ik erg graag bi jhebben. Hij maakte vandaag het grote verschil", vond de Leunen-trainer.