Afbeelding
n

Onderwijs met een glimlach

Venray | Dankzij de kinderen van basisschool De Hommel kunnen leerlingen in Mullaitivu in Sri Lanka weer met een glimlach op hun gezicht naar school.

Vorig jaar namelijk hield de Venrayse basisschool een sponsorloop. Met de opbrengst hiervan zijn in Mullaitivu twee klaslokalen herbouwd en ingericht. Nu kan er nog extra aandacht worden gegeven aan kinderen die door de tsunami en/of de burgeroorlog hun ouders hebben verloren. Bij de opvang en begeleiding speelt ook de school natuurlijk een grote rol.

De actie van basisschool De Hommel heeft hier een waardevolle bijdrage aan geleverd.


'Kamperen bij de boer'

Oostrum | Op zaterdag 11 februari komen de kampeerboeren van de Stichting Vrije Recreatie naar Evenementenhal Venray om op de SVR-Vakantiebeurs recreanten een indruk te geven van de vele mogelijkheden en voordelen van het 'kamperen bij de boer'.

Op deze beurs kan iedereen bij ruim 350 stands met boeren uit binnen- en buitenland daadwerkelijk 'een eigen kampeerboer uitzoeken'. Een voorproefje van de inmiddels spreekwoordelijk geworden boerengastvrijheid bij de SVR is de gratis toegang voor SVR-donateurs, de lage entreeprijs voor andere belangstellenden en het gratis parkeren voor iedereen.

Bovendien maakt iedere bezoeker kans op het winnen van een vakantie of van kampeerattributen. De beurs is geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Natuurlijk is kamperen op SVR-campings ook leuk voor gezinnen met jonge kinderen.

Op boerderijcampings zijn dieren, skelters, trampoline, zandbak en nog veel meer, waar ze zich mee kunnen vermaken. Er zijn twee 'klaunies' aanwezig die de kinderen gaan vermaken.

Ook dit jaar bieden tweeduizend SVR-campings in binnen- en buitenland, gerund door boeren en particulieren, iedere recreant de vakantie die het best bij hem of haar past.

Kamperen in eigen tent, caravan of camper of liever een zomerhuisje of een gedeelte van de boerderij? De beurs SVR heeft voor ieder wat wils.