Venray: minder brievenbussen

Venray | PostNL past de komende tijd in de gemeente Venray het netwerk van brievenbussen aan. De reden voor de aanpassing is dat we in Nederland steeds minder post versturen.

"Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verwijderen of verplaatsen we naar plaatsen waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk", meldt een woordvoerster. Over de veranderingen is PostNL in gesprek geweest met de gemeente en een lokale vertegenwoordiger van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOB, I(e)derin en LvKK. "Samen is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. Bij het bepalen van de locaties wordt rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet." Sinds 9 januari voert PostNL de eerste veranderingen in het netwerk van brievenbussen in Limburg door. In de gemeente Venray blijven 23 brievenbussen, verdwijnen 18 brievenbussen en 5 brievenbussen komen er nieuw bij.

De aanpassingen zijn 10 maart gerealiseerd. Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus.


VidaxXl naar Venlo: 400 banen

venray | Webwarenhuis vidaXL bereikt een nieuwe mijlpaal met de start van de bouw van een nieuw distributiecentrum van ruim 100.000 m² op bedrijventerrein Trade Port Noord in Venlo. Hiermee speelt de online retailer in op haar snelle, internationale expansie en haar groeiambities.

vidaXL is één van Europa's snelst groeiende internationale online retailers en momenteel actief in 29 landen. De webwarenwinkel biedt via haar platform een assortiment aan op het gebied van wonen en tuin, doe-het-zelf, huishoudelijke artikelen, buitenspeelgoed en fitnessartikelen.

In Venray groeide het bedrijf uit zijn jasje. Momenteel werken in het hoofdkantoor en distributiecentrum aan de Smakterweg in Venray ongeveer 2oo mensen. Onlangs heeft het bedrijf zelfs nog meer logistieke- en kantoorruimte gehuurd aan de Ambachtstraat op hetzelfde industrieterrein. Op de nieuwe locatie in Venlo gaan straks meer dan 400 mensen aan de slag.

Om de succesvolle groei van haar platform te ondersteunen, start vidaXL met de bouw van een enorm internationaal distributiecentrum van ruim 100.000 m²: een verdubbeling van de huidige capaciteit en daarmee tevens het grootse e-commerce distributiecentrum van Nederland. Hier worden dagelijks ruim 60.000 bestellingen verwerkt, bestemd voor alle Europese landen. De eerste paal van het distributiecentrum gaat in februari de grond in en het warehouse wordt naar verwachting aan het einde van dit jaar operationeel.

vidaXL versnelt daarnaast zijn verdere expansie door het openstellen van vidaXL voor externe verkopers. Sinds kort biedt het bedrijf andere retailers de mogelijkheid om online mee te groeien en hun producten aan ruim één miljard klanten in Europa, Australië en de Verenigde Staten aan te bieden via de vidaXL-webshops. Door gebruik te maken van zijn eigen ervaring en logistieke systeem zal vidaXL zowel de omzet als de klanttevredenheid van de bij haar aangesloten retailers verhogen. Klanten krijgen hierdoor, naast het verrassende en scherp geprijsde vidaXL-huismerk, de keuze uit ruim één miljoen producten. Hiermee wil vidaXL de verwachtingen van klanten overtreffen, een gedachtegang die hand in hand gaat met haar nieuwe tv-campagne 'Kan niet? Echt wel!'.


Campagne vidaXL van start

Venray | VidaXL is in januari van start gegaan met een brandingcampagne in Nederland. Deze campagne bestaat naast online video's en displaybanners ook uit tv-commercials en diverse onsite-campaigns.

Dit is de allereerste stap voor vidaXL als je het hebt over branding. Het hoofddoel van de campagne is dan ook het laten stijgen van de naamsbekendheid van het merk in Nederland. Als webshopketen heeft vidaXL de afgelopen tien jaar vrijwel alleen maar online marketingcampagnes op performancebasis gevoerd. In de campagne zijn mensen te zien die surfen op vidaXL.nl. Deze mensen worden gaandeweg overdonderd met de diversiteit van het assortiment en de scherpe prijzen, waarna ze door de uitnodigende voice-over worden getriggerd om een kijkje te nemen in de webshop.

De commercials worden uitgezonden via de verschillende tv-kanalen van RTL Nederland. Voor meer informatie kijk op de website www.vidaxl.nl.


Ingezonden

Schouwburg en zwembad

In een eerder ingezonden stuk heb ik mijn verbazing geopperd over het verschil tussen investering/subsidie van het zwembad en schouwburg. De schouwburg is bijna helemaal klaar en ik moet bekennen dat het mooi is geworden. Nu alleen nog beide zalen goed gevuld krijgen zodat er ook wat geld in het laatje komt. Maar ook de zo noodzakelijke aanpassingen bij de Sprank, wat betreft achterstallig onderhoud worden aangepakt. Zes nieuwe douches die allemaal werken, trap weer functioneel en tegels vastgelijmd. Chapeau, mijn complimenten, dat mag ook gezegd worden. Nu maar hopen dat er ook een goede keuze wordt gemaakt voor het zwembad, om dit voor de toekomst als basisvoorziening te waarborgen, zodat er veel mensen en vooral kinderen van kunnen genieten.

Ludy Verstappen, Leunen.