PP2 verbaasd over verkoop grond

VENRAY | PP2 is verbaasd dat de gemeente een stuk grond bij het adres Patersstraat 33-35 ver beneden de prijs heeft verkocht.

Het gaat om een strook grond van 195 vierkante meter. Op deze locatie in het centrum, op de hoek Patersstraat-Paterslaan, geldt de grondprijs van 190 euro per vierkante meter. De gemeente hanteerde bij de verkoop 25 euro. Toon Kerkhoff (PP2) stelde in de commissievergadering vragen over de opmerkelijke deal. Hij rekende voor dat de gemeente in plaats van 37.000 euro slechts 5.000 euro had ontvangen.

PP2 vindt dat dit niet uit te leggen is aan burgers die in een vergelijkbare situatie wel het vastgestelde tarief moeten betalen.

De gemeente meldt dat koper Holtermans een gegrond beroep kon op bevrijdende verjaring. Omdat de grond al langer dan twintig jaar in bezit was. Volgens de gemeente wilde Holtermans de grond niet helemaal gratis krijgen. Hij wilde er toch 5.000 euro voor betalen. Dit is bij de gemeente nog niet eerder voorgekomen. De verkoopactie voor groen- en reststroken in Venray is begonnen in november 2015 en loopt nog door tot 1 april 2017. Tijdens deze periode geldt een verlaagde prijs van 75 euro per vierkante meter.