Afbeelding

Helpende handen van Piet en Raoul

Venray | In de fabriekshal van PMA Manufacturing Venray maken Piet Kroft en Raoul Dusch de vijftig bedden, matrassen en nachtkastjes schoon die straks vervoerd worden naar India voor het Helpende Handen Gayathri hostpital in Tiruverkadu/Chennai.

Dit ziekenhuis wordt eind 2017 geopend. De meest kansarme kwetsbare mensen, die nu vaak geen gebruik kunnen maken van de gezondheidszorg, kunnen dan tegen een voor iedereen betaalbare prijs behandeld worden. Er komt een speciale afdeling voor 'moeder en kind'. Helpende Handen Venray gaat met Wilde Ganzen een bijdrage leveren voor de inrichting van deze afdeling. Voor meer informatie kijk op de website www.helpendehandenindia.


Thuisconcert pianist Rangel

Venray | Pianovirtuoos Rangel Silaev uit Venray houdt op maandag 5 februari opnieuw een thuisconcert.

Silaev is een pianotalent van zestien jaar en studeert op dit moment aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zijn prijzenkast bevat al een indrukwekkend aantal onderscheidingen waaronder de eerste prijs van het Internationale Novak concours in Tsjechiƫ in 2016.

Ondanks zijn drukke leven heeft hij sinds kort, samen met zijn zeer betrokken moeder, Stichting Stemvork opgericht (www.stemvorkvenray.nl). De stichting heeft als doel om jonge musici zoals Rangel een podiumkans te geven en zich verder te bekwamen door middel van masterclass lessen, samen te spelen in een ensemble en te werken aan nieuwe vormen van muziek, bijvoorbeeld de combinatie van elektronische muziek met klassieke composities.

Het concert op 5 februari is een culturele samenwerking tussen jonge musici (onder andere Bregje Deckers, saxofoon) en professionele artiesten. Er wordt een gevarieerd programma uitgevoerd met stukken van Liszt, Chopin, Prokofjev, Ravel, eigen stukken en bijzondere gastoptredens. Voor meer informatie kijk op de website www.rangel.nl.