Afbeelding

PvdA test nieuwe OV-concessie

Ysselsteyn | Afgelopen zaterdag ging PvdA-Statenlid Aleida Berghorst heel Limburg door om zelf de nieuwe OV-concessie te testen.

Hiervoor kon iedereen haltes nomineren en de verdwenen buslijn door de dorpen Ysselsteyn, Heide en Venray werd hierbij het meest genoemd. Wat meteen opviel is dat de bus vanaf het station op zaterdagavond nog maar eenmaal per uur richting Ysselsteyn rijdt, waardoor er ruim een half uur gewacht moest worden. Eenmaal aangekomen in Ysselsteyn vielen met name het gebrek aan een veilige oversteekplaats, een veilig trottoir en de flinke afstand tot het dorp op, hetgeen ook bij de nominaties en het stemmen op deze buslijn het vaakst benoemd werd. Met name in de avonduren zorgt dit naast ongemak ook voor een onveilig gevoel. De noodzaak van het brengen en halen van en naar de stations is hierdoor vele malen groter dan in de rest van de provincie. Tijdens het bezoek van Statenlid Berghorst aan de gemeente Venray werd zij begeleid door een achttal lokale PvdA'ers, onder wie kandidaat-Kamerlid Ivonne Voigt, raadslid Henk Bisschops en Freek Kilsdonk, voorzitter van de Jonge Socialisten Limburg.


Dans-je-vrij

Venray | Elke tweede vrijdag van de maand is er een dansavond van Dans-je-vrij in wijkcentrum Den Hoender aan de St. Ursulastraat 2 in Venray. Iedereen van boven de veertig jaar is van harte welkom op deze gevarieerde dansavonden. Er wordt muziek gedraaid van de jaren '60 tot nu. Iedereen laat elkaar de ruimte om te dansen zoals bij hem past. Iedereen is welkom.