HAL Open Darts en HAL Masters 2017

Oostrum | Regerend Europees kampioen Richard Veenstra doet mee aan HAL Open Darts en HAL Masters in Evenementenhal Venray.

Veenstra kroonde zich eind 2016 tot Europees kampioen door te winnen van regerend wereldkampioen Jim Williams uit Wales. Ook Williams heeft zich aangemeld voor beide toernooien op 18 en 19 maart in Evenementenhal Venray. Naast de inschrijvingen van Veenstra en Williams maakte de organisatie ook bekend dat Geert de Vos zijn titel gaat verdedigen tijdens HAL Masters. De Belgische darter heeft zich ook ingeschreven voor HAL Open Darts. Net als De Vos heeft ook oud-winnares Aileen de Graaf zich inmiddels ingeschreven voor beide toernooien. HAL Open Darts en HAL Masters vieren in 2017 hun vierde editie. Voor deelname hoeft men geen lid te zijn van de NDB of een andere dartsorganisatie of vereniging. Iedereen die is gerechtigd om Winmau World Masters, Lakeside en Finder Darts Masters te gooien, mag deelnemen aan dit dartsevenement. Dit betekent dat iedereen die geen lid is van PDC of PDPA zich mag inschrijven. Meedoen kan alleen op basis van voorinschrijving: www.halopendarts.nl. Inschrijven kan tot vrijdag 10 maart (22.00 uur). Op beide dagen wordt er gespeeld in de categorieën: heren, dames, jongens en meisjes singles (deelname vanaf 8 jaar). Het toernooi begint op zaterdag en zondag om 10.00 uur. In totaal wordt er ruim 13.000 euro aan prijzengeld verdeeld. Voor meer informatie: www.evenementenhal.nl/venray.


Film Marijn Poels naar Limburg

Swolgen | De documentaire The Uncertainty Has Settled van regisseur Marijn Poels uit Swolgen komt in een reeks exclusieve voorstellingen naar Limburg.

Op donderdag 9 februari gaat zijn film in wereldpremière op het Berlin Independent Filmfestival. Vervolgens reist het verhaal de wereld rond langs de grotere filmfestivals. Op woensdag 22 februari houdt de filmmaker in samenwerking met Cinesud de eerste exclusieve voorstellingen in Lumiere Maastricht en vrijdag 3 maart in de Nieuwe Scène in Venlo. The Uncertainty Has Settled snijdt de gevoelige discussie over klimaatverandering en energietransitie aan. In de film bezoekt Poels vooral boeren in de Duitse deelstaat Saxen Anhalt die gebukt gaan onder Europese regelgeving. Door de miljarden subsidies voor groene energie en een falend landbouwbeleid zijn veel boeren energieleveranciers geworden. Poels stelt kritische vragen over klimaat, wetenschap en politiek. Het tegengaan van klimaatverandering, doen we er eigenlijk wel goed aan? Hiervoor reist Poels de wereld over op zoek naar kritische wetenschappers die hem een ander perspectief geven over het klimaat. De 90 minuten durende film claimt geen waarheid, maar balanceert tussen de grote dogma's waarin de kijker gedwongen wordt een eigen mening te vormen. Op woensdag 22 februari om 20.00 uur start de voorstelling in Maastricht. Na afloop gaat Poels samen met gedeputeerde Prevoo (Energie en duurzaamheid) in discussie met publiek. Voor de hoofdfilm wordt een korte film van Danique Jaspers vertoond.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.cinesud.nl.


Ambassadeur landschap

Venray | Na het succes van vorig jaar, waarbij de eerste 25 landschapsambassadeurs werden opgeleid, start Stichting Landschap Horst aan de Maas in maart met een nieuwe cursus Landschapsambassadeur.

De cursus richt zich op ondernemers en werknemers van recreatiebedrijven, horeca, verblijfsaccommodaties, agrarische bedrijven met een educatieve/recreatieve nevenfunctie en op vrijwilligers die actief zijn in musea of als gids. In vier avondbijeenkomsten en een dagexcursie worden de deelnemers geïnformeerd over het lokale cultuurhistorische erfgoed, landschapsontwikkeling en natuurgebieden, ontwikkeling van de landbouw, de typisch lokale streekgewassen en streekproducten en de toeristische hoogtepunten. Aanmelden kan via e-mail info@landschaphorstaandemaas.nl.

Voor meer informatie over de cursus kijk op de website www.landschaphorstaandemaas.nl.