Afbeelding

Expositie Vliegen op eigen vleugels

Venray | De tentoonstelling Vliegen op eigen vleugels is te zien tot en met maandag 6 maart bij Kunstencentrum Jerusalem.

De werken bevinden zich in de aula, de wachtruimte en de gangen op de eerste verdieping. Het thema Vliegen op eigen Vleugels is ontleend aan het gelijknamige thema voor de schrijfwedstrijd van de Raadselige Roos 2016. Schrijvers en schilders zijn onafhankelijk van elkaar aan de slag gegaan met het thema; de schilders onder leiding van Marlies van Zeben en Jeanny van Lieshout tijdens de reguliere cursus tekenen en schilderen bij Kunstencentrum Jerusalem. Bij de prijswinnende gedichten, verhalen en een selectie die ook in de bijbehorende bundel staan, is uiteindelijk Beeldend werk gezocht.

Deze koppeling van verhalen en gedichten aan schilderijen is nadrukkelijk niet bedoeld als illustratie. Toch levert dat verrassende combinaties op. Die combinaties zijn in de bundel te zien en te lezen.

Uitgelicht: Thea Wolters-Jacobs

Tijdens de cursus tekenen en schilderen in het seizoen 2015-2016 begon Thea Wolters aan een serie schilderijen met acrylverf op papier die nu tentoongesteld is in de gang op de begane grond van Kunstencentrum Jerusalem. Wolters vertelt: "Het formaat 34 x32 cm is eigenlijk toevallig ontstaan; ik heb ook op groot formaat gewerkt en abstract, maar de laatste jaren concentreer ik mij op portretjes. Het kleine formaat is intiemer en door dezelfde formaten is een serie ontstaan. Het zijn vrouwenfiguren; met het thema van de zittende vrouw ben ik verder gaan kijken en gaan combineren: ze zitten in een interieur, altijd binnen, nooit buiten. Het gaat om het geheel en de kleuren waarbij het accent ligt op de gezichtjes. Daarom spreek ik, als ik het over deze serie heb, over portretjes."

Informatie en openingstijden: www.kunstencentrumjerusalem.nl en via de coördinator Beeldend J.Lieshout@kunstencentrumjerusalem.nl.