Expositie in Antoniusveld

Venray | In de huisartsenpraktijk van Medisch Centrum Antoniusveld in Venray is tijdens kantooruren een schilderijenexpositie van Anita Arts-Poels te zien.

Poels toont haar schilderijen, maar houdt zich ook bezig met tapijtknopen, kantklossen, sieraden en beelden maken. Naast haar gedrevenheid laat zij een enorme precisie in haar werk zien. Dat is zichtbaar in het werk zelf, maar ook in de afwerking met de lijst. Het moet goed op elkaar afgestemd zijn en ook in het exposeren is een afgewogen compositie te zien. Deze verantwoording is goed te zien in het eindresultaat van de expositie.

De onderwerpen die ze in haar werk toont zijn heel divers, maar zij heeft een voorkeur voor dieren en landschappen. Zij houdt van natuurseries en vindt hierin inspiratie. Haar schilderijen voeren ook langs Afrika en het merendeel is figuratief. Een aantal werken hebben een abstract karakter. Haar wens is zich verder te blijven ontwikkelen in het schilderen.


BiblioNu veelzijdig

Venray | De service van de bibliotheek is enorm uitgebreid. Het is een gezellige plek om een boek te lezen, rustig de krant door te nemen of in een tijdschrift te bladeren.

Bezoekers kunnen gebruikmaken van een computer, een printer, een kopieerapparaat en WiFI. Van huis uit is het mogelijk om materialen te verlengen en te reserveren, onder andere met de gratis te downloaden Bibliotheek Wise app. Miljoenen boeken uit de collecties van alle Nederlandse bibliotheken zijn beschikbaar via een druk op de knop. Ook muziekcd's kunnen aangevraagd worden. Zelfs het lenen van e-books is mogelijk. Kijk hiervoor op bibliotheek.nl/ebooks. Afgeschreven materialen worden doorlopend aangeboden voor een aantrekkelijke prijs. BiblioNu biedt haar lezers de keuze uit diverse abonnementen tegen een redelijk tarief. Jongeren tot 18 jaar krijgen een gratis lidmaatschap en betalen slechts eenmalig een klein bedrag aan inschrijfkosten. Leden van BiblioNu profiteren met hun pas van tal van kortingen of leuke extra's bij theaters, musea, workshops en nog veel meer. Op voordeelmetjebiebpas is meer informatie te vinden. Loop eens binnen bij de bibliotheek om kennis te nemen van het uitgebreide aanbod.


RMV Venray breidt uit met geitenhouderij

Oostrum | Tijdens Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) van dinsdag 7 tot en met donderdag 9 maart in Evenementenhal Venray wordt dit jaar extra aandacht geschonken aan de geitenhouderij.

Een speciale themaroute Geitenhouderij voert langs exposanten, waar de bezoeker kennis kan maken met diverse aspecten van de geitenhouderij. De branche met geitenhouders is groeiende. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat Nederland momenteel een record aantal melkgeiten telt: 346.000. Dat zijn er 19.000 meer dan een jaar eerder. Ook de bedrijfsomvang groeit fors. In 2000 had een gemiddeld melkgeitenbedrijf 120 dieren, in 2016 ruim 700. De meeste geitenhouders zijn gevestigd in Zuid-Nederland. Met name in Limburg en Brabant zijn grote melkgeitenbedrijven actief. "Daarom leent Venray zich als de perfecte uitvalbasis om RMV voor het eerst uit te breiden met de geitenhouderij", zegt Karin Nijboer namens de beursorganisatie. Bedrijven die geïnteresseerd zijn om bezoekers uit de geitenbranche kennis te laten maken met hun product of dienst, kunnen contact opnemen met Karin Nijboer via telefoon (0523)289893 of e-mail karinnijboer@evenementenhal.nl. Naast de themaroute Geitenhouderij, wordt tijdens RMV Venray een kennisprogramma aangeboden met focus op de geitenbranche. De beursorganisatie zoekt daarbij de samenwerking op met een aantal prominente organisaties uit de branche. De verwachting is dat het programma op korte termijn bekend wordt gemaakt. Vorig jaar mocht de organisatie rekenen op de belangstelling van 10.506 bezoekers uit de rundveehouderij, akkerbouw- en loonwerkbranche. De beursvloer is dit jaar alle beursdagen geopend van 13.00 tot 22.00 uur. Belangstellenden kunnen vanaf 6 februari hun e-ticket(s) aanvragen via www.evenementenhal.nl/rmv-ve.


Band in Cambrinus

Horst | The Freelance Band speelt op zondag 29 januari in Cambrinus in Horst. Deze legendarische Nederlandse blues- en rootsband speelt, na een onderbreking van ruim twintig jaar, weer in de originele bezetting.

Met Aad van Pijlen op bas, Frank Nuyens op elektrisch gitaar en Philip Kroonenberg op akoestisch gitaar en ukelele. De band is uitgebreid met mondharmonicaman Hans de Vries, drummer Andreas Robbie Carree en multi-instrumentalist Harm van Sleen. Dit optreden begint om 16.00 uur.

Reserveren voor dit optreden is mogelijk via www.cambrinusconcerten.nl en alle VVV-kantoren in Noord- en Midden-Limburg.


Toon Hermans

Venlo | In het Toon Hermans Huis in Venlo wordt op woensdagmiddag 1 februari, onder begeleiding van een gids en enkele medewerkers, een wandeling nabij de Witte Stein in Reuver gehouden.

Na afloop van de wandeling is er gelegenheid tot het drinken van een kop koffie of thee. Bijeenkomst en vertrek om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij de Witte Stein aan de Keulseweg 193 in Reuver. Opgeven kan via telefoonnummer (077)3211433, of e-mail info@toonhermanshuisvenlo.nl.