Afbeelding

Grote interesse open dag Vitelia

Wanssum | Afgelopen weekend werd de grondstoffen op- en overslag van Coöperatie Vitelia officieel en feestelijk geopend. Op vrijdag stonden de deuren van de nieuwe faciliteit open voor leden, klanten, collega-mengvoerbedrijven en zakelijke relaties. Terwijl er op zaterdag een open dag was voor alle geïnteresseerden die een kijkje wilden nemen in dit indrukwekkende gebouw.

Na ruim anderhalf jaar bouwen mochten de kleurrijke ballonnen dan eindelijk de lucht in en daarmee werd het officiële startsein gegeven voor de opening en ingebruikname van de grondstoffenfaciliteit in de haven van Wanssum. Ruim 500 genodigden waren op vrijdag getuigen van dit historische moment. Op zaterdag mocht Coöperatie Vitelia ruim 2000 bezoekers begroeten die middels de lift en trappen een informatieve rondleiding kregen in het 66 meter hoge silocomplex.

"De overweldigende belangstelling uit de regio maakt ons een trotse directie en de inzet van onze eigen medewerkers hierin is de kers op de taart", zegt Stefan Kuijpers, algemeen directeur van Vitelia. De rondleidingen tijdens het weekend werden volledig verzorgd door de eigen medewerkers van Vitelia. Om de open dagen in goede banen te kunnen leiden waren maar liefst 150 medewerkers nodig. De coöperatie is zich bewust van haar maatschappelijke functie in de regio en sector. Het animo tijdens de open dagen bevestigd dat dit ook op waarde wordt geschat door haar achterban. De serenades die gebracht werden door fanfares en koor uit respectievelijk Wanssum, Oirlo en Castenray zijn hiervan het bewijs en getuigen van wederzijds respect en begrip. In meerdere opzichten een belichaming van het begrip 'wij zijn Vitelia'.

Tijdens de open dagen kwamen de eerste grondstofschepen alweer aan wal. Het is duidelijk dat men niet te lang stil kan staan bij de opening en dat de 'vaart' erin gehouden moet worden. Het strategische doel van de op- en overslag moet nu snel in de praktijk worden gebracht. Een grote grondstoffenvoorraad moet ervoor zorgen dat agrarische klanten van Vitelia in de toekomst continu, snel en efficiënt beleverd worden.

De nieuwbouw is belangrijk voor zowel het bedrijf als de regio. In de aangrenzende haven worden schepen met grondstoffen voor veevoeders gelost. Maïs, tarwe, soja en dergelijke gaan met de lopende band naar het complex, worden via een band met bakken naar boven gebracht en in een van de ruim tachtig silo's binnen de hoogbouw gestort. Klaar om per vrachtwagen naar de mengvoederfabrieken in Oirlo of Ysselsteyn vervoerd te worden. Op Peel en Maas TV was een verslag van de opening te zien. Deze reportage terugkijken kan via de website en de Facebookpagina van Peel en Maas.