Vogelcursus voor vogelaars

Venray | IVN Geijsteren-Venray start in het voorjaar met een vogelcursus voor beginnende vogelaars. In vier theorielessen worden veertig vogels besproken.

Tien vogelsoorten per les in vier verschillende biotopen: rondom huis; bos en heide; akker en weide, water en ven. De theorielessen vinden plaats op de woensdagen 1 maart, 29 maart, 12 april en 26 april in De Kemphaan in Venray. De lessen gaan over hoe de vogels te herkennen, welke geluiden ze maken en hoe ze leven.

Ook wordt er uitleg gegeven over typische vogeltermen. Naast de theorie wordt het vogels kijken ook in de praktijk gebracht. Tijdens vier excursies wordt in de vier verschillende biotopen op zoek gegaan naar de behandelde vogels. De kosten bedragen 65 euro voor niet-leden, dit is inclusief de nieuwe zakgids Vogels van Peter Hayman.

Opgeven kan via e-mail info@ivn-geysteren-venray.nl. Plaatsing is definitief als het bedrag is overgemaakt op rekening
NL36RABO 0156 320 339.


Nieuwe 'actie' Junior Kamer

Venray | Vorig jaar heeft Junior Kamer Venray een jubileumeditie van de Rabobank Tour of Taste neergezet.

Na twintig jaar dit evenement te hebben georganiseerd, is er tijdens de eerste algemene ledenvergadering van 2017 gekozen voor vernieuwing. Dit jaar gaat Junior Kamer Venray dan ook geen Tour of Taste meer organiseren, maar is er gekozen voor een totaal nieuw concept binnen de regio Venray. Het wordt een grote openbedrijvenroute waarbij de hele regio de kans krijgt een kijkje te nemen bij de meest bijzondere bedrijven in de omgeving van Venray. Voor deze dag gaat Junior Kamer bedrijven uitdagen om hun beste kant te laten zien en stimuleren om met bijzondere activiteiten te komen. Ook worden ze geholpen bij de promotie van deze collectieve open dag.

Daarnaast wordt er onderzoek gedaan naar een nieuw (culinair) evenement.