Volleybalsters Set Up halen uit: 0-4

Polaris 2-Set Up 0-4. Setstanden: 20-25, 22-25, 20-25 en 21-25.

Helmond | De volleyballers van Set Up wonnen zaterdagavond in de eerste klasse E met ruime cijfers van Polaris 2. De wedstrijd in Helmond eindigde in een klinkende 0-4 zege voor de gasten. Set Up speelde een dijk van een wedstrijd en won verdiend van de thuisploeg, die de punten zeker niet cadeau gaf. Dat de twee ploegen qua niveau aan elkaar gewaagd zijn, blijkt ook wel uit de setstanden (20-25, 22-25, 20-25 en 21-25). "Al met al hebben we een goede en stabiele wedstrijd gespeeld", zegt een tevreden Set Up-speelster Mirthe Brands. De Meerlose volleyballers startten in de eerste set uitstekend. De service liep goed en de passing was ook goed verzorgd waardoor er goed en gevarieerd aangevallen kon worden. Via 5-7, 9-13 en 16-20 werd uiteindelijk met 20-25 de set in de wacht gesleept. Ook in de tweede set begonnen de gasten uitstekend en liepen uit naar 13-16. Polaris kwam vervolgens terug tot 19-19, waarna Set Up via 19-22 de set wonnen: 22-25. De derde set was een kopie van de tweede. Set Up nam opnieuw een voorsprong (12-15), waarna Polaris via een sterke servicebeurt de stand gelijk trok (18-18), maar de gasten aan het langste einde trokken: 20-25. In de vierde set keek Set Up voor het eerst tegen een grotere achterstand aan: 12-8. Door een ijzersterke servicebeurt van Annabel Zwerver bogen de gasten de achterstand om in een voorsprong (12-15) en wonnen de set 21-25. Op zaterdag 28 januari staat de thuiswedstrijd tegen MVC'64 op het programma. De wedstrijd in sporthal 't Brugeind in Meerlo begint om 19.00 uur.

Koploper verslaat ActiveRooy

Polaris-ActiveRooy 4-0. Setstanden: 25-18, 25-15, 27-25 en 25-20.

Helmond | De volleyballers van ActiveRooy, uitkomend in de promotieklasse C, verloren zaterdag kansloos tegen koploper Polaris. Het duel in sporthal 't Hout in Helmond eindigde in een eenvoudige 4-0 zege voor de thuisploeg. De gasten uit Venray speelden zeker niet slecht, maar wisten desondanks geen enkele set in hun voordeel te beslissen. Zeker in de derde set waren ze er dichtbij (25-18, 25-15, 27-25 en 25-20).

ActiveRooy speelt op zaterdag 28 januari om 18.00 uur in sporthal De Wetteling tegen VC Volt.

Kansloos verlies volleybalsters

Peelpush 2-ActiveRooy 4-0. Setstanden: 25-23, 25-5, 25-20 en 25-14.

Meijel | De volleybalsters van ActiveRooy, strijdend tegen degradatie in de tweede divisie D, gingen zaterdagavond hard onderuit in de uitwedstrijd tegen de nummer twee op de ranglijst, Peelpush 2 uit Meijel: 4-0.

Marleen Oudenhoven verving in Meijel de afwezige eerste spelverdeler Lieke Vervoort. In de eerste set begonnen de Venrayse volleybalsters sterk. Met een goede service en een sterk blok wisten de gasten Peelpush onder druk te zetten en een voorsprong te nemen. Na de time-out bij een stand van 16-20 kwam de thuisploeg sterk terug en wist de setwinst te pakken: 25-23. In de tweede set kwam ActiveRooy er totaal niet aan te pas. Het motto 'Een team, een taak' was ver te zoeken en ondanks een goede pass was de afwerking ver onder de maat. Peelpush 2 profiteerde optimaal en haalde heel gemakkelijk en met royale cijfers de set binnen: 25-5. In de derde set kwamen de gasten sterk terug. Door goede set-ups van Marleen Oudenhoven kon ActiveRooy prima aanvallen opzetten. Aan beide zijden werd gestreden voor ieder punt, maar Peelpush was uiteindelijk de meest gelukkige: 25-20. In de vierde set gingen beide teams lange tijd gelijk op, maar wisten de Meijelse volleybalsters een gaatje te slaan en vrij gemakkelijk de winst binnen te halen: 25-14.

Door de nederlaag blijft ActiveRooy in de gevarenzone van de tweede divisie D. Op zaterdag 28 januari ontvangen de Venrayse volleybalsters de nummer vijf op de ranglijst, Hands Up. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 18.00 uur.