Tina Janssen scoort zes keer

Avanti-De Peelkorf 9-24 (4-12). Doelpunten De Peelkorf: Tina Janssen (6x), Lisa Verlijsdonk (5x), Janneke Jenneskens (4x), Linda Verlijsdonk (3x), Pia Bartray en Rozan Romme (beiden 2x), Marly van Asten en Rian Litjens.

Schijndel | In de hoofdklasse A haalden de korfbalsters van De Peelkorf uit tegen hekkensluiter Avanti: 9-24. Na een moeizaam begin kregen de gasten grip op het spel van de thuisploeg, die vooral verdedigend veel risico nam. De Peelkorf profiteerde optimaal van de geboden ruimte en liep al voor de rust uit naar een royale score: 4-12. Na de pauze gingen de Ysselsteynse korfbalsters vrolijk door met scoren en voerden het verschil op naar vijftien. A-speelster Evelien Geelen kon zondag terugkijken op een uitstekende invalbeurt. "Dit was het juiste antwoord op de nederlaag van vorige week", aldus coach Joop Ouderland. "De ploeg heeft zich vandaag beloond."

De strijd om het kampioenschap in de hoofdklasse A blijft ongemeen spannend. De Peelkorf leidt de dans met veertien punten uit negen duels, gevolgd door Altior (12 uit 9) en Prinses Irene (12 uit 8). Op zondag 29 januari ontvangen de Ysselsteynse korfbalsters de nummer vier in de stand, Olympia/DOS, in sporthal De Wetteling. Aanvang 15.00 uur.


Zege Oranje Wit

Melderslo-Oranje Wit 8-14 (3-7). Doelpunten Oranje Wit: Aniek Drabbels (4x), Dionne Drabbels en Maureen Drabbels (beiden 3x), Kim Hendrix (2x), Janne Gellings en Carlijn Bonants.

Melderslo | In de strijd tegen degradatie behaalden de korfbalsters van Oranje Wit zondag een belangrijke zege in en tegen Melderslo: 8-14. Bij de rust leidden de gasten al met 3-7 en in de tweede helft speelde Oranje Wit het duel prima uit. "We hebben zeer dynamisch gespeeld, veel kansen gecreƫerd en de afwerking was prima. Verdedigend stonden we als een huis", aldus speelster Aniek Drabbels na afloop. oor Oranje Wit scoorden Aniek Drabbels (4x), Dionne Drabbels en Maureen Drabbels (beiden 3x), Kim Hendrix (2x), Janne Gellings en Carlijn Bonants de doelpunten. Door de winst nemen de Leunse korfbalsters afstand van de onderste twee plaatsen in de hoofdklasse A. Op zondag 29 januari speelt Oranje Wit een cruciaal thuisduel tegen Avanti, de hekkensluiter met slechts een punt. Door een zege kan Oranje Wit het puntenaantal van zes verder opschroeven en een belangrijke stap richting lijfsbehoud zetten. Oranje Wit-Avanti begint om 12.30 uur in sporthal De Wetteling.