Winterstop langer door vorstperiode?

Venray | De winterstop krijgt wellicht een vervolg. Het is hoogst onzeker of er komende zondag weer gevoetbald kan worden. Op 29 januari staat het eerste volledige voetbalprogramma van 2017 gepland.

Al vanaf 15 januari zit Koning Winter stevig in het zadel. Ook deze week blijft het 's nachts vriezen waardoor de hard bevroren en hobbelige velden niet bespeelbaar zijn. Zondag worden de returnwedstrijden gespeeld van de competitieopening. Zo staat in Vierlingsbeek de derby tussen Volharding en SSS'18 in de eerste klasse D op de rol. Volharding beschikt als enige club in de regio over een hoofdterrein van kunstgras. De kans is groot dat de KNVB het complete programma voor zondag annuleert. De duels worden wellicht ingehaald in het paasweekeinde van 15 en 17 april.

Ook de eerste zondag na carnaval, 5 maart, is nog vrijgehouden voor inhaalwedstrijden. Dan wordt de derby Deurne-Venray, die afgelopen weekeinde werd afgelast, ingehaald. De KNVB heeft na zondag nog drie complete wedstrijdrondes (5, 12 en 19 februari) ingepland voordat in het laatste weekeinde van februari het carnavalsfeest losbarst.


Richard Aben stopt bij Someren

Someren | Richard Aben (31) stopt na dit seizoen als hoofdtrainer bij de voetbalvrouwen van SV Someren. Aben is bezig aan zijn tweede seizoen. De trainer/coach afkomstig uit Venray gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging. Vanaf seizoen 2015-2016 staat Aben aan het roer van het eerste vrouwenteam dat uitkomt in de landelijke hoofdklasse zondag. Vorig jaar wisten de dames zich knap te handhaven in de hoofdklasse, waarbij er zelfs geen nacompetitie gespeeld hoefde te worden.

Ook dit jaar zijn de resultaten van het eerste vrouwenteam prima. Someren staat momenteel op een negende plek in de middenmoot.


Thuisnederlaag Lake Valley: 1-7

Lake Valley-Neerbeek 1-7 (1-4). Doelpunt Lake Valley: Samir el Ghoul.

Venray | In de topklasse D leden de zaalvoetballers van Lake Valley vrijdagavond een nederlaag tegen Neerbeek: 1-7. Voor de rust liepen de gasten uit naar een 1-4 voorsprong. In sporthal De Wetteling kwam het Venrayse doelpunt op naam van Samir el Ghoul. Na de rust scoorde Neerbeek nog drie keer en drukte daarmee het krachtsverschil ook in treffers uit. Voor Lake Valley maakte Appi Abdullahi zijn debuut. Ook B-speler Fabian Hendriks speelde weer een prima wedstrijd. "We hadden slechts twee wissels", aldus coach Frank Brands. "Dat is op dit niveau te weinig." Volgens Brands laat ook de afwerking te wensen over. "We creƫren voldoende kansen, maar het maken van doelpunten is te moeizaam. Aan de andere kant geven we door individuele fouten te makkelijk doelpunten weg." Op vrijdag 3 februari speelt Lake Valley uit tegen De Hazendans in Maastricht.


Handballers scoren 33 keer

Manual-Niobe 33-16 (16-6). Doelpunten Manual: Martijn Schutte en Okke Boon (beiden 7x), Jan Vorstenbos, Peter van der Eijk en Mel Aelmans (allen 4x), Paul Stroy (3x), Quino IJzerman (2x), Maarten Lucassen en Mohamad Jamalbeik.

Venray | In de derde klasse wonnen de handballers van Manual zaterdagavond met royale cijfers van Niobe: 33-16. In de eerste helft nam de Venrayse ploeg in sporthal De Wetteling een beslissende voorsprong: 16-6. De thuisploeg begon sterk en ook nieuwkomer Peter van der Eijk wist zich te onderscheiden door vier strafworpen raak te schieten. De gasten lieten grote gaten vallen in de verdediging waar Manual goed van profiteerde. Tevens stond de keeper Ronald de Haan sterk te keepen. Na de pauze ging de thuisploeg door met scoren. Tien minuten voor tijd was de marge zelfs twintig doelpunten (29-9), waarna de gasten in de slotfase de stand een draaglijker aanzien konden geven en het verschil uiteindelijk zeventien doelpunten bedroeg.

Door de zege blijft Manual titelkandidaat in de derde klasse. Komend weekend zijn de Venrayse handballers vrij. Op zaterdag 11 februari speelt Manual thuis tegen naaste concurrent HBS. Dit duel, om 20.15 uur in sporthal De Wetteling, beslist waarschijnlijk de titelstrijd.


Basketballers onderuit: 83-63

The Black Eagles-Jumpers'76 83-63 (33-45). Topscorers Jumpers'76: Dirk Laurense (24 punten), Peter Hoeijmakers en Thomas Ewalts (beiden 8).

Rosmalen | De basketballers van middenmoter Jumpers'76 waren zaterdagavond in de eerste klasse een maatje te klein voor The Black Eagles. De uitwedstrijd in Rosmalen tegen het hoger op de ranglijst geklasseerde The Black Eagles eindigde in een geflatteerde 83-63 nederlaag. De gasten uit Venray speelden een sterke eerste helft (33-45).

In de tweede helft sloeg de vermoeidheid echter toe en kon Jumpers het tempo van de thuisploeg niet meer bijbenen. De topscorers aan Venrayse zijde waren Dirk Laurense (24 punten), Peter Hoeijmakers en Thomas Ewalts (beiden 8).

Op zaterdag 28 januari speelt Jumpers'76 thuis tegen Springfield. Het duel tussen de twee middenmoters begint om 16.00 uur in sporthal De Wetteling in Venray.