Afbeelding
Foto: Hoedemaekers

Jan Ridder van de Piëlhaas

Venray | Afgelopen zaterdag was het precies 22 jaar geleden dat Jan Arts werd uitgeroepen tot prins van vastelaovesvereniging de Piëlhaas in Venray.

Sinds die tijd is Jan altijd actief geweest voor de vereniging. In november nam hij afscheid als voorzitter, maar achter de schermen is Jan Arts nog altijd in de weer voor 'zijn' Piëlhaas. Voor al zijn verdiensten werd hij tijdens de prinsenproclamatie in de uitverkochte schouwburg door het bestuur van de Piëlhaas gehuldigd. Hij mag zich voortaan Ridder van de Piëlhaas noemen.

Op de foto: Ridder Jan Arts met zijn vrouw Anita. Foto: Hoedemaekers Venray.


Eerste BurgerTop Venray: 28 januari

Oostrum | Ruim een jaar zijn de aanjagers al onderweg met de organisatie van de eerste BurgerTop Venray.

Wat als een klein idee begonnen is, groeide uit tot een steeds groter plan. Samen bouwen aan de toekomst van Venray. Daar gaat het zaterdag 28 januari om. De kwaliteit van de output en de mooie ideeën die er voor de toekomst van Venray door inwoners van de gemeente Venray bedacht worden, zijn zaterdag het belangrijkste doel. En minstens zo belangrijk is dat deze ideeën ook daadwerkelijk uitgevoerd gaan worden. Zo zijn de eerste afspraken voor het uitwerken en realiseren van de Top3-ideeën van de JongerenBurgerTop al gemaakt. De organisatie gaat daarin zorgen voor de eerste aanzet en uiteindelijk worden het zelfstandig werkende teams.

Dit zal voor de ideeën die voortkomen uit de BurgerTop van aanstaande zaterdag niet anders zijn. Wat de organisatie enorm waardeert, is alle support die zij vanuit bedrijven en instellingen mocht ontvangen. Ruim twintig sponsoren zijn er aan de organisatie van de BurgerTop Venray verbonden. Welke dat precies zijn, is terug te vinden op de website. Naast deze sponsoren is er ook een groep van vrijwilligers, ruim dertig, die in de aanloop al diverse taken vervuld hebben en ook zaterdag van de partij zijn. De tafelsecretarissen hebben zelfs een training gevolgd om goed invulling te kunnen geven aan deze functie. Zaterdag alsnog deelnemen? Aanmelden kan tot en met vrijdag. Deelname aan deze BurgerTop is geheel gratis. Zie www.burgertopvenray.nl.