Nieuwe start- en finishlocatie fietsvierdaagse

Venray | De Venrayse fietsvierdaagse start en finisht in 2017 en 2018 niet bij sporthal De Wetteling, maar bij hotel, conferentie- en partycentrum De Witte Hoeve in Venray. Dat heeft de organisatie van het populaire fietsfestijn begin deze week officieel bekendgemaakt.

Door Ron Koenen

De reden voor de locatiewisseling is simpel, zegt pr-man Michel Thomassen. "De sporthal die wij voor de fietsvierdaagse gebruikten, krijgt een nieuwe vloer en is tijdens de editie 2017 niet inzetbaar. En de andere sporthal is veel te groot voor ons. Daarbij komt dat het voor onze vrijwilligers ook altijd een hele klus is om de sporthal af te dekken met vloerbedekking en in te richten met tafels en stoelen. Dat hoeft in De Witte Hoeve niet."

De Witte Hoeve is een ideale en prachtige locatie als start- en finishlocatie, vindt Thomassen. "Het was en is ook een wens van het promotieplatform Venray Bloeit en ondernemersvereniging Venray Centraal om de fietsvierdaagse meer bij het centrum te betrekken. Starten op een van de pleinen in het winkelhart is niet haalbaar, maar De Witte Hoeve ligt aan de rand van het winkelhart en is makkelijk bereikbaar voor zowel de vrijwilligers als de deelnemers aan de fietsvierdaagse."

Op een steenworp afstand, op het Sint-Annaterrein, wordt extra parkeergelegenheid gecreëerd voor de auto's van de deelnemers. "En de camping op De Wieën blijft", weet Thomassen. "Maar de deelnemers kunnen natuurlijk ook een van de kamers in De Witte Hoeve boeken. Dat is dan weer een groot voordeel als je start en finisht bij een hotel. Natuurlijk moet het draaiboek op een groot aantal punten aangepast worden, maar wij denken dat we met De Witte Hoeve een zeer geschikt alternatief voor De Wetteling hebben gevonden. Na twee edities gaan we evalueren en bekijken hoe de samenwerking beide partijen bevalt."

Maar er is meer nieuws over de fietsvierdaagse te melden. Ook de routes zijn totaal vernieuwd. "Niet alleen bij de start en de finish, maar ook onderweg", zegt Kees van der Velzen van de routecommissie. "Niets is bij het oude gebleven. Tijdens de 33ste editie hebben we routes van 33, 44 en 66 kilometers uitgezet in plaats van de vertrouwde 30, 45 en 60 kilometer, en op vrijdag hebben we een route van 99 kilometer voor de groeiende groep deelnemende wielrenners aan het programma toegevoegd. Maar natuurlijk kunnen ook niet-wielrenners die route fietsen."

Nieuw is ook de 'dorpendag' op de woensdag, als ook de speciale 18 kilometer lange kinderroute op de rol staat. "De fietsvierdaagse komt die dag in alle dertien dorpen van de gemeente Venray", legt Van Velzen uit. "We fietsen bij de 60 kilometer een klein stukje over Brabants grondgebied, maar voor de rest alleen maar binnen de gemeentegrenzen van Venray. De 45 kilometer voert door de zes dorpen aan de noordkant en de 30 kilometer door de zes dorpen aan het zuidkant van Venray. In een groot aantal dorpen worden die dag extra activiteiten gehouden. In het ene dorp op het plein, in het andere dorp in een gemeenschapshuis, en ook het IVN zet die dag waarschijnlijk een extra activiteit op touw."

De met drie NFTU-sterren bekroonde Fietsvierdaagse Venray vindt in 2017 plaats van dinsdag 25 tot en met vrijdag 28 juli. Voor meer informatie over de komende editie kijk op de website www.fietsvierdaagsevenray.


Politie zoekt getuigen overval vakantiepark

Overloon | Twee onbekende mannen hebben vrijdag even voor 20.00 uur een gewapende overval gepleegd op de receptie van vakantiepark Landal Greenparks De Vers aan de Raaijweg in Overloon.

Op dat moment waren drie medewerkers en tien gasten aanwezig. Even voor 20.00 uur kwamen twee daders de receptie binnen, duwden de aanwezigen op de grond en bedreigden hen met een vuurwapen. Een van de gasten, een man, raakte lichtgewond doordat hij van een van de indringers een tik in het gezicht kreeg.

Het tweetal liep vervolgens met een onbekend geldbedrag het gebouw uit en vluchtte een bosperceel in. Onder andere met behulp van een speurhond en een politiehelikopter werd naar de verdachten gezocht, maar ze werden niet aangetroffen.

Er is direct na de overval een Burgernetbericht verspreid onder 1134 deelnemers. Volgens het bericht gaat het om twee 'donker getinte mannen', in het zwart gekleed. De politie zocht urenlang de omgeving af naar de twee verdachten en is dringend op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de recherche op het nummer 0900-8844. Anoniem kan ook via telefoon 0800-7000.