Het Roekenbosch in pilot provincie

BLITTERSWIJCK | Het Roekenbosch in Blitterswijck is een van de zes vakantieparken in Limburg die gaat meedraaien in een pilot. De provincie wil verouderde maar kansrijke recreatieparken helpen bij een grondige renovatie.

Na het vertrek van het asielzoekerscentrum, over uiterlijk vier jaar, heeft het bestuur van Het Roekenbosch een grote opknapbeurt voor ogen. De inkomsten uit periode dat er een asielzoekerscentrum gehuisvest is, worden in de renovatie gestoken. Het gedateerde recreatiepark heeft in de huidige vorm weinig toekomstperspectief meer. De inkomsten toonden de afgelopen jaren een dalende lijn. Het park krijgt daarom een grondige facelift. Het Roekenbosch moet weer een hoogwaardig en vitaal vakantiepark worden. Tevens komt er een einde aan de illegale bewoning. De gemeente Venray steunt het plan. Ook uit toeristisch oogpunt. Door de gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum komt Het Roekenbosch straks in een veel aantrekkelijkere omgeving te liggen. Met de ingebruikname van de oude Maasarm ontstaan er meer recreatieve mogelijkheden. Er komen wandel- en fietspaden en nieuwe natuur.

De provincie stelt geld en capaciteit beschikbaar om samen met de gemeente en Het Roekenbosch de verbeterslag te maken. Op 8 februari maakt de provincie bekend welke zes recreatieparken definitief gaan meedoen in de pilot. Medio 2017 bespreekt de gemeenteraad het toekomstplan van Het Roekenbosch. De dorpsraad van Blitterswijck staat positief tegenover het renovatieplan. De dorpsraad wil graag een goed lopend vakantiepark dat alleen recreatief wordt gebruikt.