Winkelcentrum Brukske vertraagd

VENRAY | De bouw van het nieuwe winkelcentrum in de wijk Brukske heeft enkele maanden vertraging opgelopen. Er zijn drie bezwaarschriften tegen de vergunning ingediend.

De gemeente verwacht dat in februari de omgevingsvergunning toch verleend kan worden aan eigenaar Jumbo Vastgoed. Als de bezwaarmakers in beroep gaan, dan kan het uitstel nog langer duren.

De planning is dat in april de werkzaamheden voor het bouwrijp maken van de grond worden afgerond. Daarna zal direct de bouw van het winkelcentrum van start gaan. De oplevering staat gepland voor eind 2018.

Voor de toegang tot het nieuwe winkelcentrum – met de twee supermarkten Jumbo en Lidl - komt er vanaf de Henri Dunantstraat een nieuwe ontsluitingsweg. Tevens wordt de openbare ruimte, inclusief nieuwe parkeerplaatsen, rondom het wijkwinkelcentrum heringericht. Deze werkzaamheden gaan medio 2017 van start en zullen eind volgend jaar bij de opening klaar zijn.

De sloop van het oude winkelcentrum gebeurt in het eerste halfjaar van 2019. Vooruitlopend hierop gaat Jumbo Vastgoed alvast het leegstaande deel slopen. Dit zal gebeuren zodra de vergunning voor het nieuwe winkelcentrum onherroepelijk is.