De familie Van Cuijck uit Leunen.
De familie Van Cuijck uit Leunen. Oude foto

Familie Van Cuijck

Leunen | Oude familiefoto's roepen een nostalgische sfeer op en laten ons iets van het vroegere leven zien. Er werden in de jaren dertig van de vorige eeuw nog niet veel foto's gemaakt en dus werd er in de zondagse kleding geposeerd.

Een tafeltje met bloemen maakte dikwijls deel uit van het 'tableau de la troupe'. De gezinnen waren groot, oudere vrouwen droegen de toer als deftig hoofddeksel en de kleding gaf een modebeeld van die tijd.

Op de foto zien we het gezin Van Cuijck uit Leunen rond 1935. Peter Johannes (Jan) van Cuijck werd geboren op 26 oktober 1877 in Leunen als zoon van Peter Antoon van Cuijck en Petronella Custers.

Hij was dienstknecht van beroep en trouwde op 11 april 1902 met Han Verhoeven. Zij werd geboren op 22 februari 1883 als dochter van Hendrik Verhoeven en Johanna van den Heuvel.

Ze gingen in Bershof 6 in Leunen wonen.

Deze woning is in 1969 afgebroken. Jan overleed op 13 februari 1969 en Han op 21 september 1965.

Voor v.l.n.r.: Martha; Drika; vader Jan van Cuijck; Jan; Truus; moeder Han van Cuijck-Verhoeven; Nella. Achter v.l.n.r.: Joseph; Tonie; Toon; Mien; Marie; Harrie; Anna; Wies.

Foto: Werkgroep Historie Leunen. Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto's, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas inzien.

Werkgroep RooyNet/Historisch Platform Venray.