Prins Frank II (midden) en zijn adjudanten Hans Kerstjens (links) en Paul Raedts  genieten na hun presentatie als nieuwe trio van De Piëlhaas.
Prins Frank II (midden) en zijn adjudanten Hans Kerstjens (links) en Paul Raedts genieten na hun presentatie als nieuwe trio van De Piëlhaas. Foto: Hoedemaekers Venray

Frank II: "Vastelaovend verbindt!"

venray | Frank Arts is zaterdagavond uitgeroepen tot prins Frank II van De Piëlhaas in Venray. Paul Raedts en Hans Kerstjens complementeren het trio, dat onder het motto 'Wie ge ok ziet, wat ge ok vient, 't is de vastelaovend die ow verbiendt!' de vastelaovend ingaat.

Door Christ van den Munckhof

Dat Frank een keer uitgeroepen zou worden tot prins, stond voor velen vast. Wanneer was nog altijd de vraag, tot zaterdagavond. Met zijn ruim 48 jaar is Frank wel de oudste vastelaovesprins ooit bij De Piëlhaas. Frank, Paul en Hans zijn vastelaovesvierders pur sang. Daarbij zijn beide adjudanten ook heel veel muzikaal op pad tijdens de dolle dagen. "Ik ben wat dat betreft muzikaal een tegenpool", lacht de kersverse prins. Het trio kent elkaar al van jongs af aan. Juist toen Frank op 9 oktober gevraagd werd, en zijn adjudanten op de 11e oktober, had het trio, samen met hun vriendengroep Prut, een weekend in Gent. "Ik wist wel wie ik als adjudant gevraagd had, mijn adjudanten wisten het niet van elkaar en ook niet dat ik het zou zijn. Het vermoeden was er uiteraard wel. Dat leidde dat weekend tot enkele vreemde situaties, maar maakte de ontlading uiteindelijk alleen maar mooier."

Die ontlading was er ook op zaterdagavond bij het uitkomen. Paul verraste iedereen door als lid van het combo, dat op de bühne zat, het podium op te springen als adjudant. "Vervolgens kwam Hans, waardoor het voor velen duidelijk werd dat ik de prins zou zijn. Nooit geweten met hoeveel enthousiasme ik dat moment zou beleven", aldus Frank, die in 2003, samen met zijn adjudant Hans, ook al deel uitmaakte van het prinselijk trio. Frank is in het dagelijks leven directeur-eigenaar bij Argowil, een bedrijf dat gespecialiseerd is in bekabeling. Frank is getrouwd met Ashe en samen hebben ze drie kinderen. Hij maakte in het verleden vele jaren deel uit van het bestuur van De Piëlhaas, was lid van de Raad van Elf en is nu voorzitter van de Industriële Club Venray, zit in de klankbordgroepvan SV Venray en is bestuurslid bij de LWV en bij Kies Techniek. Naast vastelaovend zijn golfen en lekker eten zijn hobby's. Adjudant Paul Raedts (47) is getrouwd met Gittie (zus van adjudant Hans, red.) en in het dagelijks leven is hij financieel directeur bij Nedschroef in Helmond. Samen hebben ze vier kinderen. Zijn hobby's zijn muziek maken, rennen, fietsen en koken.

De derde adjudant, Hans Kerstjens (50), is getrouwd met Yvette en samen hebben ze drie kinderen. Hans werkt als Manager Coöperatiezaken bij ZON fruit & vegetables BV. Trompet spelen is een van zijn grootste hobby's.

"Vastelaovend is een feest voor iedereen, voor heel het dorp, en ik ben blij dat Venray op dat gebied een dorp is. Je komt tijdens de vastelaovend altijd wel iemand tegen met wie je een praatje maakt en een pilsje drinkt. Dat is het prachtige van vastelaovend. Vastelaovend verbindt", besluit Frank.