Frank Arts:
Frank Arts: "Schouwburg heeft nu echt het karakter van een gemeenschapshuis." Foto: Henk Lammen

"Anderen een leuke avond geven"

Venray | "Ik zie het lidmaatschap van de Theater Sociëteit ook als sponsoring, een bijdrage van een Venrays bedrijf aan het voortbestaan van Schouwburg Venray." Aan het woord is Frank Arts, directeur-eigenaar van Argowil, cable confection and assembly. "Naast goede scholen en sportverenigingen wordt een schouwburg door potentiële werknemers genoemd in de top drie van woonwensen."

Een bijkomend voordeel van een lidmaatschap van de Theater Sociëteit is volgens Frank dat hij het theater meer bezoekt en zo nu en dan verrassend leuke voorstellingen bijwoont.

"Afgelopen jaar heb ik een show van Emilio Guzman, de broer van Javier Guzman, gezien. Dat was ontzettend leuk, terwijl ik eerlijk gezegd niet eens wist dat Javier een broer heeft. Ook heb ik een klucht met Jon van Eerd gezien die erg komisch was. Als ik geen lid van de Theater Sociëteit was geweest, had ik dat nooit geboekt. Mede door de combinatie met een etentje in de Artiest vooraf, kan ik een relatie of iemand van het personeel echt een leuke avond geven. Alles is perfect geregeld. Ik hoor dat ook terug van mensen in Venray en de regio. Zo heb ik een klant die in Deurne woont en in Eindhoven werkt. Toch komt hij graag in Venray naar het theater. Ik ben hem dan ook al een paar keer tegen gekomen. Ook die ontmoeting met anderen maakt dat ik elk bedrijf een lidmaatschap van de Theater Sociëteit kan aanbevelen."

Door de uitbreiding en een facelift van het interieur wil de schouwburg meer zijn dan alleen een theater. Frank: "Het heeft nu echt het karakter van een gemeenschapshuis. Ik zie daardoor ook kansen om meer mensen te trekken. Dat moet ook. Zo'n groot gebouw in het midden van het centrum met alle faciliteiten moet worden benut. Dat mag niet leeg staan. Door het nieuwe concept met een kleine foyer en een extra zaal, die ook als feestzaal gebruikt kan worden, kunnen hier meer mensen terecht."

De vernieuwde, sfeervolle foyer leent zich volgens Frank bijvoorbeeld ook prima voor een fototentoonstelling. "Mensen die in het dorp aan het winkelen zijn, lopen dan misschien sneller even de schouwburg binnen. Hoe laagdrempeliger je een bezoek aan de schouwburg maakt, hoe beter." Wat dat betreft heeft Frank nog wel een verbeterpunt. "Ik zou de verbinding met de Artiest opener hebben gemaakt, zodat je van daaruit bijvoorbeeld die fototentoonstelling ziet. Je trekt dan nog meer mensen de schouwburg in."

Ondanks de vele goede ervaringen in de schouwburg tijdens zijn jeugd en de afgelopen jaren, bewaart Frank toch echt de mooiste herinnering aan zijn uitkomen als prins Frank II afgelopen zaterdag. "Een jongensdroom die uitkomt. Dat is nog eens beleving in de schouwburg. Prachtig."

Als lid van de Theater Sociëteit krijgt u onder meer 20 eersterangs tickets naar keuze incl. een drie-gangendiner bij Theatercafé de Artiest. Meer weten? Kijk op www.schouwburgvenray.nl of neem vrijblijvend contact op met directeur Paul Franssen,
06 536 784 83.