Afbeelding

Geslaagde actie voor KiKa

Venray | Leerlingen van basisschool Eigenwijs in Venray hebben de cheque voor KiKa gepresenteerd.

Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij) heeft tot doel de genezingskans bij kanker te vergroten. KiKa zamelt geld in voor wetenschappelijk onderzoek. De leerlingen kwamen vorig jaar met het idee om een goede doelenactie te houden voor KiKa. Zij wilden een licht zijn voor andere kinderen, die het minder goed hebben. Een mooie kerstgedachte vond ook de school en dus werd er een kerstmarkt gehouden. Hiervoor werd flink geknutseld en de bedenkers van de actie maakten zelf presentaties over KiKa.

Op de kerstmarkt heerste dan ook een gezellige drukte bij de kraampjes, het restaurant, de presentaties, spellen en andere activiteiten. Met de actie is 545,46 euro ingezameld.


Horeca & Food Inspiratie Venray

Oostrum | Horecaprofessionals uit de regio spreken hun vertrouwen uit over het vernieuwde concept van Horeca & Food Inspiratie Venray.

Veel lokale en regionale horecabedrijven maken onderdeel uit van het randprogramma voor Horeca & Food Inspiratie Venray dat nu bekend is gemaakt. Lokale chef-koks geven demonstraties, prominente horecabedrijven schuiven aan bij Het Ronde Tafel Gesprek en onderwijsinstellingen brengen een bezoek aan de beursvloer voor kennis en inspiratie. Het volledige randprogramma wordt gepresenteerd door dagvoorzitter Rob van Lieshout. Het programma van Horeca & Food Inspiratie Venray bestaat onder meer uit live demonstraties van lokale chef-koks op het Streekgastronomieplein. Meerdere horecabedrijven uit de regio werken hieraan mee: Culinair Creatief, a Belle, Hotel & Brasserie de Zwaan, Hulsman, Lion d'Or, Hoeve de Boogaard, Brasserie'54, Bij Christoffel, Samen, De Perdstal en Lucki Pijpers (2e geworden met Amuse Prijs Nederland 2016). Op beursdag 2 vindt van 15.30 tot 17.00 uur Het Ronde Tafel Gesprek plaats met prominente horecabedrijven en brancheprofessionals. Daarnaast bestaat het programma uit wedstrijden voor scholieren. De aankomende editie van Horeca & Food Inspiratie in Evenementenhal Venray vindt plaats op 20, 21 en 22 maart. Informatie: www.evenementenhal.nl/horeca.