Geen concurrent GlaswebVenray

VENRAY | Er heeft zich geen concurrent gemeld voor GlaswebVenray om een glasvezelnetwerk aan te leggen in de gemeente Venray. De selectieprocedure liep van 24 november tot 16 januari. GlaswebVenray was de enige
inschrijver.

Om te voorkomen dat de gemeente de fout inging met ongeoorloofde staatsteun, moest eerst een concurrerende selectieprocedure worden gevolgd. Aan die voorwaarde is nu voldaan. Niets lijkt nu nog de aanleg in de weg te staan.

Op 28 juni stemde de gemeenteraad al in met een garantstelling van 17,5 miljoen euro. Door tegenvallende animo bij gebruikers en financiers sprong de gemeente bij. Naast een selectieprocedure moesten er nog enkele aanpassingen – zoals opknippen in fases en lager investeringsbedrag – worden gedaan. Op 4 april neemt de gemeenteraad een besluit over het nieuwe financierings voorstel.


Kleiner bouwplan voor Servaashof

VENRAY | Eigenaar Vincent van Gogh komt met een nieuw bouwplan met minder woningen voor Servaashof.

In het vorige stedenbouwkundig plan uit 2005 was nog sprake van 330 woningen. Het aantal is nu verlaagd naar 240. Het gaat om het gebied tussen Oostsingel, Stationsweg, St. Servatiusweg en Henri Dunantstraat. De woningen zijn vooral gepland aan de randen van het terrein. Vincent van Gogh verwacht met het nieuwe plan beter in te spelen op de woningbehoefte. De eerste bouwfase staat gepland voor het zuidelijke deel van Servaashof. Dit is het terrein van de voormalige sportvelden, vlak bij basisschool De Hommel. Binnenkort houden Vincent van Gogh en de gemeente een informatiebijeenkomst voor omwonenden.


Overval pizzakoerier

Vierlingsbeek | Op de Parallelweg in Vierlingsbeek is in de nacht van zaterdag op zondag een pizzakoerier overvallen. De overvallers bestelden eten op een niet bestaand huisnummer in de straat. Toen de bezorger arriveerde, vond hij de woning niet. Wel zag hij een auto staan met mensen erin. Hij vroeg ze of zij het adres kenden waar hij moest zijn. Ze antwoorden dat zij het eten hadden besteld, beroofden hem en reden weg. Mensen met informatie wordt gevraagd zich te melden.