Afbeelding
Foto: Ron Koenen

Ambachtelijk brood bij Bakker

Venray | Op 6 januari opende Bakkertje Bakker de deuren van het pand waar vroeger bakkerij Bart gevestigd was. De trotse eigenaren zijn Wim en Annemiejo Bakker (ja echt waar 'bakker' is hun achternaam!).

Bakkertje Bakker is de enige bakker in het centrum van Venray waar nog echt brood gebakken wordt. Bakkertje staat voor kwaliteit en vakmanschap. Er wordt met de beste grondstoffen gewerkt en er wordt ook na het bakken aandacht besteed aan de producten. Zo wordt een constante kwaliteit gegarandeerd.

Bij Bakkertje Bakker kun je terecht voor diverse soorten brood, bijzonder zijn het desem- en speltbrood. Vlaaien en taartjes komen vers uit de boven. Er wordt zelfs gefluisterd dat de Bosche Bollen net zo lekker zijn als die van de meesterbakker de Groot uit Den Bosch. Ter plaatse is het mogelijk te lunchen of te pauzeren: in de broodjescorner worden de broodjes vers belegd. Ook bedrijven zijn meer dan welkom om hun bestellingen door te geven. Dat kan nu al telefonisch en binnenkort via de website, bakkertjes.nl.

De familie Bakker is geen beginneling in het bakkersvak. Elf jaar waren zij de eigenaar van een succesvolle bakkerij in Sint Anthonis. Wim weet sinds zijn zesde jaar al dat er een bakker in hem schuilt, toen hielp hij zijn opa in diens bakkerij. Wim Bakker: "Opa zei: 'een bakker wordt geboren, die kun je niet maken'. Mijn dag is geslaagd als ik mensen verras met de pure smaak van mijn producten en als ze mijn liefde voor het vak proeven; mooi om dan te horen dat ze ervan genoten hebben."