Marieke van Rheden (rechts) scoorde zondag twee treffers voor Merselo.
Marieke van Rheden (rechts) scoorde zondag twee treffers voor Merselo. Foto: Henk Lammen

"We doen weer mee!"

Merselo-Fortuna'74 11-10 (6-6). Doelpunten Merselo: Jacqueline van Meijel (4x), Marieke van Rheden (2x), Aniek van den Heuvel, Angela Litjens, Lisa Verhoeven, Anke Zegers en Nikky Zegers.

Overloon | In de tweede klasse A wonnen de korfbalsters van Merselo zondag in een spannende wedstrijd tegen het hoger geklasseerde Fortuna'74: 11-10. Door deze zege is Merselo gestegen naar de derde plaats op de ranglijst en gloort zelfs een titel. "We gaan er in ieder geval voor", zegt speelster Marieke van Rheden na de derde overwinning op rij.

Door Henk Lammen

In sporthal De Raaij in Overloon begon de ploeg van coach Rinus Ugen voortvarend aan het duel en nam twee keer een voorsprong van drie treffers (3-0 en 6-3). In de slotfase van de eerste helft kwamen de gasten alsnog langszij: 6-6. Na de thee liep Merselo door treffers van Marieke van Rheden, Jacqueline van Meijel en Anke Zegers opnieuw uit naar een verschil van drie: 9-6. Een minuut voor het einde kwam Fortuna'74 nog terug tot 11-10, maar de thuisploeg trok het ene puntje verschil over de eindstreep. "De derde zege op rij", glunderde coach Ugen na afloop. "Dit hadden we echt nodig." Na het laatste fluitsignaal vielen de Merselose korfbalsters elkaar dan ook opgelucht in de armen. "Ja, het werd nog even spannend", genoot Van Rheden na de benauwde zege. "We speelden het in de slotfase niet goed uit. Te snel gingen we voor het schot. Dat hadden we iets slimmer moeten aanpakken, meer op balbezit moeten spelen. Gelukkig hielden we stand." Merselo begon wisselvallig aan de zaalcompetitie, maar trekt de laatste duels een stijgende lijn door. "We waren een beetje zoekende, maar na een vakwissel enkele weken geleden is het gaan lopen. We hebben de smaak te pakken", glunderde de sympathieke Van Rheden. Ook over haar eigen spel is ze dik tevreden. Steeds vaker prijkt haar naam op het lijstje doelpuntenmakers. Haar plotselinge schotvaardigheid komt niet uit de lucht vallen. "We trainen veel op de afwerking. Daarnaast heb ik meer controle over mijn schot. Ik schiet minder gehaast." De 28-jarige korfbalster uit Venray haast zich om te benadrukken dat de opmars een teamprestatie is. "Absoluut, we hebben als team vertrouwen in elkaar. We verdedigen fel en kort en aanvallend scoren we steeds makkelijker. Dat vertaalt zich in resultaten." Merselo is na de winst op Fortuna'74 gestegen naar de derde plaats, een puntje achter koploper NAS. Die ploeg heeft tevens nog een wedstrijd tegoed. Zonder al te hoog van de toren te blazen, gloort er wellicht iets moois voor het team van coach Rinus Ugen. De boodschap is op papier eenvoudig. "Om alles in eigen handen te houden moeten we de resterende wedstrijden winnen. We krijgen, met uitzondering van Fortuna'74, alle ploegen nog een keer. We gaan in ieder geval voor het hoogste, het kampioenschap. Dat streven hebben we altijd. Of dit uiteindelijk lukt is afwachten." Na een vrij weekend vervolgt Merselo op zondag 29 januari de competitie met een uitduel tegen Eendracht. De hekkensluiter behaalde deze zaalcompetitie pas een puntje, uit tegen… juist ja Merselo. "Geen enkele wedstrijd is makkelijk. In deze klasse zijn alle ploegen aan elkaar gewaagd. Iedereen kan van elkaar winnen. Dat maakt het spannend. We doen in ieder geval weer mee voor de titel", is haar terechte slotconclusie.