Afbeelding
Foto: Ron Koenen

Tafeltennissers ISBV Venray e.o.

Panningen | Zes tafeltennissers van de Invaliden Sport- en BelangenVereniging Venray e.o. hebben zaterdag deelgenomen aan het Limburgs kampioenschap paratafeltennis in Panningen.

Dit parakampioenschap van Limburg is voor de tweede keer gehouden, tegelijk met het reguliere kampioenschap voor de senioren en jeugdspelers. Voor ISBV was dit echter de eerste deelname.

Een computerprogramma leverde informatie over het speelschema en de resultaten werden daarin verwerkt. Dit was ongebruikelijk en zorgde voor veel onrust bij de tafeltennissers. Er werd gespeeld in een open klasse. Hierin speelden alle klassen bij elkaar en iedereen speelde daarnaast ook nog in zijn of haar eigen klasse. In de open klasse verloor Kelly Creemers meteen van clubgenoot Stefan van Bergen. Wilbert Litjens en Marie-Louise Theeuwen begonnen allebei met winst en Ankie Muijsers en Antonio Bovee helaas met verlies.

In het hoofdtoernooi van deze open klasse troffen nu Wilbert Litjens en Stefan van Bergen elkaar en dit duel eindigde in een regelmatige overwinning voor Van Bergen. Kelly Creemers won van Daniƫlle Paes van Megacles uit Weert. Antonio Bovee kwam uit tegen Stijn Weghs, eveneens van Megacles, met Weghs als winnaar.

Marie-Louise Theeuwen verloor van Yannick Paredis. Zowel Kelly Creemers als Stefan van Bergen verloren vervolgens in de halve finale van de hoofdronde van deze open klasse. In de troostronde van deze klasse speelde Ankie Muijsers zich naar de eerste plaats.

In de klasse 4 kwamen Stefan van Bergen en Antonio Bovee elkaar al meteen tegen. Na een stevige pot over de vijf volle games ging Van Bergen er met de winst vandoor. Marie-Louise Theeuwen ging in dezelfde klasse tegen Yannick Paredis het schip in. Na de poulewedstrijden kwamen Stefan van Bergen en Marie-Louise Theeuwen elkaar in de kwartfinale van het hoofdtoernooi tegen.

Hier was Stefan van Bergen de winnaar. Helaas ging hij in de halve finale ten onder tegen Yannick Paredis. Antonio Bovee trof in de finale van het troosttoernooi Daniƫlle Paes en moest haar na vijf games feliciteren met de winst. In klasse 5 kwamen Ankie Muijsers, Kelly Creemers en Wilbert Litjens uit en zij weerden zich allemaal erg goed. Muijsers was uiteindelijk de winnaar in de poule.

Uitslag: Klasse 4: Marie-Louise Theeuwen 7 punten. Antonio Bovee 11 punten. Stefan van Bergen 22 punten. Klasse 5: Wilbert Litjens 11 punten. Kelly Creemers 15 punten. Ankie Muijsers 19 punten.