Afbeelding

Goedzat steunt goede doel

Veulen | Coen Classens en David Janssen uit Veulen werden onaangenaam verrast dat zij als het duo Goedzat met hun carnavalsnummer Minimaal maximaal door de jury van de liedjescommissie van De Piëlhaas werden uitgesloten van deelname aan de Venrayse liedjesfinale.

De reden was dat een aantal van de in hun ludieke lied opgenomen bewoordingen in dialect over drugs, hennep en wiet volgens De Piëlhaas niet door de beugel konden. Het duo besloot op eigen kracht verder te gaan met het doel zich te kwalificeren voor de halve finale van het LVK. Om een videoclip te kunnen maken werd een crowdfundingfeest gehouden. Door de inkomsten uit de actie en de reeds geboekte optredens in te zetten voor het goede doel kon Goedzat deze week een bedrag van 111,11 euro aanbieden aan de Ambulante Verslavingszorg in Venlo. Het duo treedt op vrijdag 20 januari op tijdens de derde halve finale van het LVK. Als nummer 57 doen Coen en David een gooi naar een finaleplaats. De uitzending is vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur. Aansluitend kan een half uur worden gestemd. Zaterdag wordt de uitzending herhaald en kan nog tussen 16.00 en 16.30 uur worden gestemd.


Raadselige Roos

Venray | De prijswinnaars en verdere resultaten van de wedstrijd Raadselige Roos worden bekendgemaakt op zondag 22 januari om 11.30 uur in het gemeentehuis van Venray.

Voor de 24e keer is de wedstrijd Raadselige Roos uitgeschreven. Opnieuw hebben Marij Peeters en Adie Steen zich ingezet om, de inmiddels in de regio bekende schrijfwedstrijd, te laten slagen. Dit jaar deden 63 personen mee, van wie 28 voor de eerste keer. Samen zijn ze goed voor 73 inzendingen. Burgemeester Hans Gilissen van Venray gaat de prijzen uitreiken. Namens de publieksjury reikt Wil Hoeijmakers de BIJ-prijs uit. De muzikale ondersteuning is in handen van Ad Haans. De bundel met de beste inzendingen van deze wedstrijd wordt gepresenteerd aan het slot van de prijsuitreiking.