Afbeelding
Foto: Ron Koenen

Derde plek judoka Nils Koedam

Eindhoven | Judoka's van Sportinstituut Verhagen hebben deelgenomen aan de open Nederlandse judokampioenschappen in Eindhoven.

In drie leeftijdsklassen werd er door 1750 judoka's gestreden om het eremetaal. Nils Koedam (foto) verloor zijn eerste partij van een Fransman, maar hij vocht zich terug. In de halve finale vocht hij tegen een Braziliaan en hij won met vol punt. In de kleine finale kwam hij tegenover een Deen te staan, en ook die werd met een vol punt gevloerd. Daardoor was een mooie derde (rode) plaats in klasse -21 jaar tot 100kg een feit.

Niels Thijssen zat als eerstejaars -18 jaar in een poule van 96 judoka's. Hij won vier partijen en verloor er twee. Liam van der Groef en Cem Verheijen verloren hun partij en kregen geen herkansing.


Pony centraal

Merselo | Op manege Hermkus Hof in Merselo worden in het weekeinde van 4 en 5 februari de regiokampioenschappen van Limburg voor ponydressuur gehouden door PC en LR St. Jan Merselo. Circa 140 ponycombinaties gaan strijden om het regiokampioenschap in de verschillende klassen. De plaatselijke jeugdige ponytalenten van St. Jan gaan proberen de eer van Merselo hoog te houden. Op zaterdag begint het evenement om 8.30 uur en op zondag om 9.00 uur. De toegang is gratis.