Gedeputeerde bezoekt BurgerTop

Oostrum | Gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen (SP) is aanwezig op de BurgerTop op 28 januari in Evementenhal Venray.

De provincie ziet Venray als pilot en wil leren van de BurgerTop. Het hoofdaandachtsgebied van de gedeputeerde Van Rijnsbergen is Werk en Welzijn, waar het onderwerp burgerparticipatie onderdeel van uitmaakt. 'Gedeputeerde Van Rijnsbergen zal in Venray tijdens de opening kort het woord richten tot de burgers van Venray. Niet omdat de BurgerTop een politieke lading kent of krijgt, maar wel omdat zij het geweldig vindt dat burgers hun stem laten horen en mee willen denken en doen om zo een mooie toekomst voor Venray te borgen', meldt de organisatie in een persbericht. De BurgerTop is toegankelijk voor iedere burger van Venray, vanaf 10 jaar. Aanmelden via de website www.burgertopvenray.nl.


Grenscafés opmaat voor Schijt aan de grens 2017

Venray | Na een succesvolle editie van cultureel festival Schijt Aan De Grens in 2015, vindt het festival dit jaar op zaterdag 26 en zondag 27 augustus plaats.

Voor de nieuwe editie wordt de grens letterlijk en figuurlijk opgezocht. In de gemeente Boxmeer zijn de wervingsacties naar creatieve geesten net als in de gemeente Venray in volle gang. Daarbij wordt er meer gefocust om kruisbestuiving van verschillende kunstdisciplines door theater, dans, film, muziek, culinair en beeldende kunst met elkaar te combineren waardoor er nieuwe concepten ontstaan. Creatieve geesten worden uitgedaagd om 'out of the box' te denken, de samenwerking aan te gaan en daarbij het thema 'grens', 'Brabant' en/ of 'Limburg' in te verwerken. Om te netwerken en het creatieve brainstormproces op gang te helpen heeft het team van Schijt Aan De Grens net als de vorige editie verschillende grenscafés opgezet. Waar de grenscafés bij de vorige editie alleen in Holthees en Geijsteren plaatsvonden zijn er nu ook grenscafés in Overloon en Venray. Deze avonden zijn bij uitstek geschikt om ideeën uit te wisselen. Elk grenscafé opent met een spreker, een korte act of presentatie waarna er meer dan voldoende ruimte is om te grensnetwerken. Met name jongeren uit de regio zijn welkom eens binnen te lopen bij een van de grenscafés. De data en locaties tot aan de zomervakantie zijn: woensdag 18 januari in Hoeve De Knol in Holthees. Dinsdag 14 maart in De Stad in Venray. Donderdag 6 april in Studio Haan in Geijsteren. Dinsdag 18 april in De Stad inVenray. Woensdag 10 mei in 't Helder in Overloon. Donderdag 8 juni in Studio Haan in Geijsteren. De inloop is vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Voor meer informatie: www.schijtaandegrens.nl/
grenscafes/.


Schutterij
't Zandakker Gilde Sint Jan Venray

Venray | Zondag 22 januari wordt een memorabele dag in de historie van St. Jan want Guus Stiphout wordt opgenomen binnen de Soevereine Orde van de Rode Leeuw van Limburg en de Heilige Sebastianus. De investituur is om 16.00 uur in de Heilige Kerk van Schimmert. In de avonduren brengt de schutterij een aubade aan de nieuw gedecoreerde. De samenkomst is om 20.00 uur in de zijstraat van de Merseloseweg, waarna er een aubade wordt gebracht. Zaterdag 28 januari vindt er in gemeenschapshuis Don Bosco in Heel een algemene ledenvergadering plaats van de Vereniging van OLS-buksmeesters. Aanvang 14.00 uur. Zondag 29 januari gaan een aantal jeugdleden deelnemen aan het solistenconcours van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen in de Leukerschans aan de Kaaskampweg 7 in Leuken (Weert). De organisatie is in handen van het tamboer- en fluiterkorps Sint Job Leuken. De middag begint om 17.40 uur. De volgorde Romy Litjens, Ilse Krijnen, Tieme Lamers, Teun Bom en Rutgher Spanjaard.


Vrijwilligerscafé van start

Venray | Match voor vrijwilligers houdt vanaf donderdag 26 januari elke maand een vrijwilligerscafé.

De eerste bijeenkomst, die wordt geopend door wethouder Lucien Peeters, begint om 10.00 uur in De Baank in Leunen. Het thema is Waardering voor vrijwilligers. Dan staat niet alleen de waardering van vrijwilligers centraal, maar ook vertellen de vrijwilligers hoe zij in Leunen Wmo-activiteiten hebben georganiseerd. De vrijwilligers delen tips en daarnaast sluit ook een aantal gasten op ludieke manier aan bij dit thema. Iedereen die vrijwilligerswerk doet in de gemeente Venray is van harte welkom bij het vrijwilligerscafé. Het vrijwilligerscafé wordt telkens op een andere plek in de gemeente Venray gehouden. En telkens staat er ook een ander thema centraal. Het idee is: in een gezellige, relaxte sfeer netwerken met andere vrijwilligers en er ook nog iets van opsteken.


Truckrun

Horst | Vrachtwagenchauffeurs kunnen zich vanaf zaterdag 21 januari vanaf 8.00 uur aanmelden voor de 18e Truckrun van Horst via www.truckrun.nl.

Deze vindt plaats op zondag 23 april. Telefonisch aanmelden is niet mogelijk. De Truckrun is bedoeld om mensen met een beperking een fantastische dag te bezorgen in de gemeentes Horst aan de Maas en Venray. Zij mogen dan als bijrijder van een van de chauffeurs een rit maken van circa 55 kilometer. Er is plaats voor 275 auto's, daarna worden de auto's automatisch op de reservelijst geplaatst. Per bedrijf kunnen maximaal vier auto's meerijden.