Afbeelding

Clowns bezoeken asielzoekers

Blitterswijck | Soroptimistenclub Fossa Eugeniana, onderdeel van de grootste vrouwelijke serviceorganisatie ter wereld met 90.000 leden en een stem in de Verenigde Naties, zetelt ook in Noord-Limburg.

In onderlinge vriendschap ondersteunen de werkende vrouwen in hun vrije tijd de gemeenschappelijke doelstelling; het verbeteren van de rechten van de mens en in het bijzonder de rechten van de vrouw en het kind. Iedere jaar houdt club Venlo e.o. een filmavond, dit jaar op 16 mei in Venlo. De opbrengst wordt geschonken aan een goed doel. De opbrengst van 2016 is ingezet voor de inzet van clowns voor de kinderen in de asielzoekerscentra Overloon, Blitterswijck en Venlo. Afgelopen zaterdag voor de derde maal. De kinderen hebben genoten van het bezoek van de clowns. Als aandenken kreeg ieder kind een rode neus uitgereikt.


BiblioNu aan huis

Venray | De service Bibliotheek aan Huis van BiblioNu biedt uitkomst voor diegene die door ziekte, hoge leeftijd of handicap niet zelf in de gelegenheid is om een bezoek te brengen aan de bibliotheek.

De service is voor inwoners van de gemeenten Venray of Horst aan de Maas die niet zelf naar de bibliotheek kunnen komen en ook niemand hebben om deze taak over te nemen. Vrijwilligers komen eenmaal per vier weken op bezoek en brengen telkens andere materialen mee. Met de keuze uit bijvoorbeeld romans, informatieve boeken, luisterboeken of films. Meer weten? Neem contact op met BiblioNu. Voor de gemeente Horst, telefoon (077)3982339 en voor Venray (0478)581970.