Volleybalsters verliezen thriller

ActiveRooy-Volt 2-3. Setstanden: 25-18, 20-25, 27-15, 21-25 en 15-17.

Venray | De volleybalsters van ActiveRooy, uitkomend in de tweede divisie D, verloren zaterdagavond in sporthal De Wetteling in Venray het spannende thuisduel met VC Volt uit Cuijk met 2-3 (25-18, 20-25, 27-15, 21-25 en 15-17). Uit de setstanden en het totale aantal punten (ActiveRooy 108, VC Volt 110) blijkt al dat de twee ploegen erg aan elkaar gewaagd waren. Het was steeds stuivertje wisselen, waarna de gasten uiteindelijk aan het langste eind trokken door de laatste set nipt naar zich toe te trekken. Met negentien punten uit twaalf duels bezet ActiveRooy nu de tiende plaats in de tweede divisie D. Op zaterdag 21 januari wacht de Venrayse volleybalsters de zware uitwedstrijd tegen de reserves van Peelpush. Het duel in Meijel begint om 19.00 uur. ActiveRooy verloor in de eerste helft van de competitie de thuiswedstrijd met 1-3 van de nummer twee van de ranglijst.

Winst ActiveRooy

ActiveRooy-Nuvo'68 3-1. Setstanden: 25-17, 25-18, 25-21 en 17-25.

Venray | De volleyballers van ActiveRooy waren zaterdagavond in de promotieklasse C te sterk voor Nuvo'68 uit Nuenen. De Venrayse ploeg won in sporthal De Wetteling met 3-1. ActiveRooy kwam sterk uit de startblokken en pakte de zege in de eerste drie sets (25-17, 25-18 en 25-21), waarna de gasten de vierde set voor zich opeisten (17-25). Ondanks de zege blijft ActiveRooy in de middenmoot.

Op zaterdag 21 januari gaat ActiveRooy op bezoek bij Polaris. Het duel tegen de koploper in Helmond begint om 17.00 uur. In Venray won Polaris eerder dit seizoen met de kleinst mogelijke cijfers (2-3) van ActiveRooy.

Set Up op dreef

Set Up-Somas/Activia 3-1. Setstanden: 25-14, 25-22, 25-27 en 25-21.

Meerlo | De volleybalsters van Set Up waren zaterdagavond in de eerste klasse E de meerdere van Somas/Activia uit Sint Anthonis: 3-1. In 't Brugeind in Meerlo speelde het thuisteam bij vlagen een puike wedstrijd. Set Up nam in de eerste set meteen een ruime voorsprong: 8-2. Door een goede servicedruk liep Set Up verder uit naar 11-4 en via een goede passing en degelijke aanvallen werd de set overtuigend in de wacht gesleept: 25-14. In de tweede set gingen de Meerlose volleybalsters op dezelfde voet door. Via een 5-0 voorsprong leek de set bij 18-8 al snel beslist. De gasten kwamen vervolgens sterk terug tot 22-21, maar uiteindelijk ging de set in een spannende slotfase toch naar Set Up: 25-22. In de derde set hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Via 9-6, 16-13 en 23-20 leek Set Up opnieuw de winst te pakken. Somas/Activia toonde veerkracht en de thuisploeg gaf geheel onnodig de set toch uit handen: via 25-25 werd het uiteindelijk 25-27. In de vierde set pakte Set Up opnieuw het initiatief. Door een goede servicedruk en mooie aanvallen kwam de Meerlose ploeg via 9-2 op een 16-11 voorsprong. Door een slordige passing en aanval bij Set Up knokten de gasten zich terug tot 18-18. Op basis van wilskracht hield de thuisploeg de winst in eigen huis: 25-21.

Op zaterdag 21 januari speelt Set Up in Helmond een uitwedstrijd tegen VC Polaris 2. Het duel tussen de nummers vijf en vier van de ranglijst begint om 19.00 uur.

Inschrijving Vlakwatercross

Venray | ATV Venray houdt op zaterdag 28 en zondag 29 januari de 41e Vlakwatercross in recreatiegebied Vlakwater in Venray.

Ongeveer 120 vrijwilligers van ATV Venray zetten zich in om dit tweedaags evenement tot een succes te maken. Het is de grootste atletiekcross van Noord-Limburg of Oost-Brabant en maakt deel uit van het ProfCore- LimBracross-circuit. Veel Limburgse en Brabantse atletiekverenigingen nemen traditioneel deel aan de veldlopen en ook de deelname uit Duitsland en België is de laatste jaren steeds toegenomen. Vrijwilligers van ATV Venray hebben zich in de afgelopen maanden intensief ingezet om de parkoersen goed beloopbaar en veilig te maken.

Op zaterdag 28 januari starten de Peel en Maas TV scholierenlopen. De kleuter- en basisscholen uit Venray en omliggende gemeenten en strijden zij voor de titels. Dit jaar lopen kleuters van de groepen 1 en 2 onder begeleiding van hazen een klein rondje van 350 meter. Het beste schoolteam wint de Jo van Oers-memorial, vernoemd naar de wethouder van sport, Jo van Oers. Ook dit jaar wordt de trofee uitgereikt door Bart van Oers. Alle deelnemers ontvangen een leuke herinnering. Ook de school met procentueel de grootste afvaardiging mag de wisselbeker in ontvangst nemen. Spannend worden de estafettelopen, waarbij iedere school teams van vier personen, bestaande uit maximaal twee jongens en twee meisjes, van een bepaalde leeftijdsgroep mag afvaardigen. Naast het sportieve gebeuren is er veel aandacht voor randactiviteiten. Er worden foto's gemaakt van de schoolteams en de winnaars in de verschillende categorieën. Clowns en andere artiesten zetten met muzikale begeleiding iedere start op hun kop. De deelnemers beginnen met een gezamenlijke warming-up op swingende muziek door dansschool Janssen. Voor iedere deelnemer is er een gratis lot voor het rad van fortuin. De start van de eerste scholierenloop is om 11.30 uur. Om 13.30 uur start een speciale groep, de atleten met een verstandelijke beperking. Voor deze unieke loop is het motto Meedoen is belangrijker dan winnen. Op zondag 29 januari starten om 10.30 uur de recreanten en wedstrijdatleten voor de lange cross over 8040 meter. Sportwethouder Lucien Peeters van Venray lost het startschot. Aansluitend start om 11.30 uur de korte cross over 4020 meter. De deelnemers aan deze lopen zijn verdeeld in verschillende leeftijdscategorieën. Om 12.25 uur starten de jeugdlopen. Momenteel staan enkele atleten van ATV Venray in de tussenstand aan in de Limbracrosscompetitie op eervolle plaatsen. Voor meer informatie/inschrijving www.atvvenray.nl.