Oranje Wit gaat onderuit: 15-20

Oranje Wit-Prinses Irene 15-20 (6-11). Doelpunten Oranje Wit: Aniek Drabbels, Dionne Drabbels en Jessica Klaassens (allen 3x), Maureen Drabbels (2x), Carlijn Bonants, Kim Hendrix, Nathalie Loenen en Janne Gellings.

Venray | Oranje Wit ging in de hoofdklasse D onderuit tegen het hoger op de ranglijst geklasseerde Prinses Irene uit Nistelrode. De thuiswedstrijd eindigde in een 15-20 nederlaag voor de korfbalploeg uit Leunen, die halverwege het duel tegen een 6-11 achterstand aankeek. De wedstrijd ging qua spel lange tijd gelijk op, zeker in de tweede helft, maar de gasten waren beter in de afronding, vooral van afstand, en wonnen verdiend. De doelpunten van Oranje Wit kwamen op naam van Aniek Drabbels, Dionne Drabbels en Jessica Klaassens (allen 3x), Maureen Drabbels (2x), Carlijn Bonants, Kim Hendrix, Nathalie Loenen en Janne Gellings. Door de nederlaag blijven de Leunse korfbalsters in de gevarenzone en zullen alle zeilen bij moeten zetten om degradatie te ontlopen. Op zondag 22 januari wacht Oranje Wit de zware uitwedstrijd tegen Melderslo. Het duel in sporthal De Berkel in Horst begint om 15.35 uur.

Zege SVOC'01

SVOC'01-Flamingo's 17-9 (7-3). Doelpunten SVOC'01: Rian Willems (5x), Elien Nabben (4x), Maartje Janssen (3x), Sofie de Mulder en Fleur de Mulder (beiden 2x) en Astrid Classens.

Venray | In de overgangsklasse B wonnen de korfbalsters van koploper SVOC'01 eenvoudig van Flamingo's uit Lieshout. Het duel eindigde in een ruime 17-9 zege voor de thuisploeg, die bij de rust al comfortabel met 7-3 leidde, in de tweede helft het spel bleef dicteren en de voorsprong verder wist uit te bouwen. Op de zege viel niets af te dingen.

In de beginfase namen de gasten brutaal de leiding, waarna Rian Willems met haar eerste treffer van de dag de thuisploeg weer op gelijke hoogte bracht. Tot 3-3 hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. SVOC'01 nam vervolgens het initiatief in handen en liep gemakkelijk scorend uit naar een 7-3 ruststand. Met name voor rust stond de verdediging als een huis en hadden de gasten de grootste moeite met het strakke verdedigend. Ook na de pauze bleef SVOC'01 volharden in sterk spel en liep uit naar een marge van zes treffers: 9-3. Flamingo's kwam daarna nog even terug met enkele doelpunten, maar was te zwak om het de thuisploeg moeilijk te maken. Op zondag 22 januari staat de lastige uitwedstrijd tegen DSV op het programma, aanvang 10.35 uur. Eerder dit seizoen won SVOC'01 de thuiswedstrijd tegen DSV met 16-12.